maandag 12 juli 2010

Verkoelend water

Mijn kinderen en veel kinderen met hen vinden alle leuke dingen (vet) cool. Ook zwemmen is vet cool. Afgelopen zaterdag trok ik weer baantjes in het zwembad. Ik ging een beetje oververhit het water in. En heerlijk dat ik dat water vond! Ik heb nog nooit zo genoten van 3 kwartier zwemmen. Ik kwam er helemaal van bij.
Bij extreme warmte is water nog steeds de beste plek om te zijn: zwembaden, meren, plassen, rivieren, zee. Heerlijk afkoelen in lekker fris water, wat is er fijner als de temperatuur boven 25 graden stijgt?
Hierbij is het zwembad veruit het veiligst: geen verraderlijke stromingen, geen vervuiling die ziektes veroorzaakt, geen plotselinge onweersbuien, goed toezicht.
Daartegenover staat dat buitenwater vaak gratis is en dat is natuurlijk heel prettig voor je portemonnee. Als je in buitenwater zwemt, beoordeel zorgvuldig de gevaren voor jou en je kinderen. Houd kinderen goed in het oog.
Laat ze NOOIT duiken in onbekend water en als het zwemwater in verband met ziektes gesloten is, NIET gaan zwemmen.
Wat dat duiken betreft: onlangs heeft een jongeman van 21 jaar een duik gemaakt in het Paterwoldsemeer, vlak bij de stad Groningen. Het water was te ondiep, hij liep zeer ernstig nekletsel op. Aan dit nekletsel is hij korte tijd daarna overleden. In mijn beleving weet "iedereen" in de stad Groningen dat het meer heel ondiep is en dat je daar nooit moet duiken, maar kennelijk is dat toch niet het geval en kan zo'n drama plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.