Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 11 juli 2010

Extra verdiensten

11/07/2010
Een tijdje terug heb ik een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) gedaan. ik heb nu diploma's voor:
niet spoedeisende eerste hulp,
spoedeisende eerste hulp (inclusief reanimatie en bedienen van de AED),
beperken van de gevolgen van ongevallen,
ontruiming,
beperken en bestrijden van brand.
Het hebben van voldoende BHV-ers is heel belangrijk voor de veiligheid van alle werknemers van een bedrijf. Ik had vernomen dat er een extra toelage aan het BHV-er zijn gekoppeld zou zijn, alleen kon ik nergens vinden wat de hoogte van de toelage zou zijn. Gisteren ontving ik een brief, ik wist dat de toelage niet zo heel hoog was, maar zó weinig, dat had ik niet gedacht: ik ontvang € 11,34 bruto (!) per maand. Ik had verwacht een netto bedrag rond 25 euro per maand te ontvangen, maar dat zit er dus niet in!
Gelukkig was extra geld verdienen niet mijn motivatie om BHV-er te worden. Ik wilde mij inzetten voor de veiligheid en er ook voor de thuissituatie wat van leren. Ook dat laatste is goed gelukt, ik heb meer aandacht voor de veiligheid, ik ontdekte o.a. dat ik de batterijen uit de brandmelder verwijderd had en niet weer teruggeplaatst. De brandmelder is nu weer actief. Verder kijk ik nu in alle gebouwen waar ik kom naar vluchtwegen, brandmelders en blusapparatuur. Als jij een hartstilsstand krijgt en ik ben in de buurt, dan zal ik zeker proberen om te zorgen dat je het kunt navertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten