zondag 11 juli 2010

Extra verdiensten

11/07/2010
Een tijdje terug heb ik een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) gedaan. ik heb nu diploma's voor:
niet spoedeisende eerste hulp,
spoedeisende eerste hulp (inclusief reanimatie en bedienen van de AED),
beperken van de gevolgen van ongevallen,
ontruiming,
beperken en bestrijden van brand.
Het hebben van voldoende BHV-ers is heel belangrijk voor de veiligheid van alle werknemers van een bedrijf. Ik had vernomen dat er een extra toelage aan het BHV-er zijn gekoppeld zou zijn, alleen kon ik nergens vinden wat de hoogte van de toelage zou zijn. Gisteren ontving ik een brief, ik wist dat de toelage niet zo heel hoog was, maar zó weinig, dat had ik niet gedacht: ik ontvang € 11,34 bruto (!) per maand. Ik had verwacht een netto bedrag rond 25 euro per maand te ontvangen, maar dat zit er dus niet in!
Gelukkig was extra geld verdienen niet mijn motivatie om BHV-er te worden. Ik wilde mij inzetten voor de veiligheid en er ook voor de thuissituatie wat van leren. Ook dat laatste is goed gelukt, ik heb meer aandacht voor de veiligheid, ik ontdekte o.a. dat ik de batterijen uit de brandmelder verwijderd had en niet weer teruggeplaatst. De brandmelder is nu weer actief. Verder kijk ik nu in alle gebouwen waar ik kom naar vluchtwegen, brandmelders en blusapparatuur. Als jij een hartstilsstand krijgt en ik ben in de buurt, dan zal ik zeker proberen om te zorgen dat je het kunt navertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.