Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 8 juli 2010

Zuinige vakantie

08/07/2010
Deze zomer houd ik een zuinige vakantie. Ik heb 5 weken vrij en ik ga heerlijk uitrusten in mijn tuin, maak zo nu en dan een uitstapje en ga verder niet weg. Weggaan naar een vakantiebestemming bezorgt mij altijd veel stress. Zonder vakantiebestemming heb ik daar helemaal geen last van. Ik heb een heerlijk luxe vakantieadres: mijn eigen huis met wasmachine, droger, zonneterras met tuinmeubilair, goede fietsen, een leuke stad dichtbij om te bezoeken, musea die ik dank zij een kortingskaart (vrijwel) gratis kan bezoeken.
Ik hoef mij geen zorgen te maken over mijn moeder die misschien zo ziek wordt dat ze opgenomen moet worden in een ziekenhuis net als ik in een ver buitenland ben. Ik ben nu gewoon beschikbaar. Mijn 15 jarige kat krijgt een 24 uurs verzorging en de planten op mijn terras krijgen zo nodig 2 keer daags de hoeveelheid water die ze nodig hebben.
Uit de enquête op mijn weblog blijkt dat veel lezers thuis blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten