Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 5 augustus 2010

Geld weggeven

05/08/2010
Vandaag in de Volkskrant en gisteren op het journaal. Amerikaanse miljardairs geven hun vermogen weg. Leuk nieuws! Schatrijke Amerikanen gaan hun geld weggeven aan goede doelen (klik hier). Warren Buffet bijvoorbeeld, schenkt volgens de Volkskrant 99% van zijn vermogen. Hij bezit omgerekend 35 miljard euro, dat is 35.000.000.000 euro. Hoeveel houdt hij dan nog over? 350 miljoen euro. Ongetwijfeld zal hij naast het geld dat hij bezit ook onroerend goed hebben zoals een aantal auto's, boten en dergelijke. Het lijkt me inderdaad dat hij niets tekort zal komen als hij 99% weggeeft. Ik ben heel benieuwd waar dat geld allemaal naar toe gaat.
Een ideetje voor de schatrijke Nederlanders onder ons om eens de helft of meer weg te geven?
Ik hoef het niet hoor, ik ben er juist heel trots op dat ik sinds 10 jaar niet meer mijn hand hoef op te houden en geen bijstand meer ontvang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten