Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 10 augustus 2010

Zuinig terras

10/08/2010
Zonder al te veel geld uit te geven kun je toch een mooi terras maken met bloeiende potplanten. Toen ik in april 2007 hier kwam wonen, stonden er op het terras 2 potten met hortensia's. Door goede verzorging (bemesten, snoeien, vaak water geven) zien ze er drie jaar later zo uit:
Aug log 006
Lang geleden, wel 15 jaar, kreeg ik fuchsiastekjes van mijn schoonmoeder. Van een stekje kweekte ik een fuchsia op stam. Als je een fuchsia op stam in een tuincentrum koopt, bloeit hij veel eerder, mijn fuchsia bloeit pas in augustus, maar dat mag hem de pret niet drukken. Hij wordt weer prachtig.
Blog 2 001
Verder heb ik nog een paar salvia's, de een is een stek van de ander. Goed voor zorgen en hij bloeit elk jaar weer.
Aug log 003
Vorig jaar had ik een hanging basket met hanggeranuims. Ik heb een poging gedaan ze over te houden en dit jaar weer te gebruiken, dat is maar ten dele gelukt, een paar planten zijn doodgegaan en maar 1 is blijven leven. Maar die doet het zo leuk, hij bloeit dapper door.
Aug log 002
Ik heb absoluut geen groene vingers, mijn agapantussen bloeiden dit jaar bijvoorbeeld bijna niet, jammer vorig jaar bloeiden ze volop, maar kennelijk is er iets misgegaan. Ik ga gewoon verder, misschien bloeien ze het volgend jaar wel weer prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten