Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 18 augustus 2010

Nieuwe fietsband

18/08/2010
De achterband van mijn fiets was aan vervanging toe. Ik fiets al weer vanaf juni 2009 op deze fiets en ik heb er flink wat kilometers mee afgelegd. Zo langzamerhand zat er geen profiel meer op de band. Dan wordt het tijd om de band te (laten) vervangen, want fietsen met een band met geen of weinig profiel = lekke banden. Volgende week moet ik weer werken, het is handig om de fiets dan weer helemaal in orde te hebben, dus gistermiddag heb ik geregeld dat er een nieuwe band om mijn achterwiel gezet werd. Dat vervangen van een fietsachterband is duur! Ik heb inclusief montage €53,70 betaald. Volgens mij is het vervangen van een autoband goedkoper! Klik hier voor prijzen die ik vond voor autobanden.
Nou moet ik ook weer niet al te hard zeuren over de prijzen van fietsreparaties, ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik van mijn werkgever vergoeding krijg voor het fietsen naar mijn werk. Ik krijg per gefietste kilometer €0,19 als fietsvergoeding* en dat telt flink op, de vergoeding is 40,50 euro per maand, dus daaruit kan ik de reparaties best betalen.
Ik ben nog van voor de euro en ik vind 118,- gulden veel geld!
*Voorwaarde voor de fietsvergoeding is wel, dat ik geen recht heb op een parkeerplaats. Ik ben verplicht om óf met de fiets óf met het OV naar mijn werk te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten