Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 24 augustus 2010

Hoe houd je je vakantie betaalbaar?

24/08/2010
Afgelopen weekend waren we met 5 mensen op Ameland.
Waddeneilanden zijn prachtig, maar wel prijzig. Hoe beperk je de kosten van een verblijf op een eiland?

Reis zo goedkoop mogelijk.
Diegenen die gratis met hun OV kaart konden reizen, reisden gratis en hoefden alleen de boottocht te betalen. De anderen reisden met de auto, waar we niet met ons vijven in pasten.

Neem voor een kort verblijf de auto niet mee naar het eiland.
Een overtocht is duur: 84,30. Parkeren kost 4,50 per dag. Als je langer dan 19 dagen gaat, is het wel weer goedkoper om de auto mee te nemen.
Neem geen taxi naar je vakantieadres, maar ga gewoon met de bus. Drie van ons konden gratis op de OV chip voor studenten, twee van ons betaalden per ritje 1 euro.

Huur een caravan of kampeer en ga niet in een hotel
. Moet daar nog een toelichting bij? Lijkt me niet.
Als je een caravan huurt, neem dan eigen lakens/dekbedhoezen mee en huur deze niet. Verschil in prijs: 6,45 per persoon.
Neem je eigen handdoeken mee. Scheelt ook weer zo'n 4 euro per persoon.
Kook zelf je eten.
Neem bij uitstapjes een zelfgemaakt lunchpakket mee en zorg voor drinken.
Maak je verblijf zelf schoon. Hiermee bespaar je tussen 35 en 120 euro. Bij die laatste prijs gaat het niet om een caravan zoals wij die huurden, maar om een wat groter optrekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten