woensdag 5 januari 2011

Great depression cooking with Clara

05/01/2011
Op Youtube kun je een aantal filmpjes vinden met de hoogbejaarde Clara, nu 95 jaar oud (in november 2010), uit de Verenigde Staten. Zij vertelt over de Great Depression in de jaren 1929 en later. Ik heb Clara eerder genoemd, maar ik vind haar zó leuk, dat ik niet kan laten er nog weer eens over te bloggen, met name was in geïnteresseerd of ze nog steeds actief was. In een serie filmpjes laat ze recepten zien met eieren, aardappels en groenten en kruiden uit de tuin. Ze vertelt over het belang van een eigen moestuin, het hebben van kippen en het zoeken van wilde groenten zoals molsla (= paardebloemblad). Ze heeft in die periode nooit honger gehad. Een van haar kleinzoons heeft een hele serie opgenomen en op youtube gezet. Er zijn er heel veel, ik wil het laten bij de onderstaande 6 films.         
 
 
Hi, hi, ik kon het toch niet laten en heb er nog twee bijgeplaatst
1 filmpje waarin ze antwoord geeft op vragen van kijkers en nog weer een volgend filmpje waarin ze al 96 is en nog steeds actief.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.