Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 5 mei 2011

Een appelboom gekocht!

05/05/2011
Ik heb gisteren een appelboompje gekocht! Het is een Benoni geworden, een zelfbestuiver. Dit type bestuiver past in mijn tuin beter dan een kruisbestuiver, want daar heb je er meer van nodig die gelijktijdig bloeien. Meer bomen is gewoon eigenlijk niet doenlijk. De boom wordt 2 tot 3 meter hoog en is nu ongeveer 1.50 meter. Het zal wel even duren voordat ik appeltjes uit eigen tuin kan eten.
Hoe lang? Ik schat 4 à 5 jaren, maar misschien gaat het ook wel sneller.
Ik heb wel ander fruit dat groeit. De rode bessenstruik is ineens heel groot geworden en er zitten veel bessen aan. Ik had de struik afgelopen zomer flink gesnoeid en vooral in het midden ruimte gemaakt.
De doornloze braam ziet er goed uit, de eerst bloemknoppen zij al zichtbaar. Zelfs de kers doet goed zijn best. Volgens mij zitten er wel 30 kersen aan! Dat is echt een record! Door verkeerde snoei van de vorige eigenaar was er maar 1 tak die vrucht droeg, vorige jaren zaten daar 1 à 2 kersen aan. De niet vruchtdragende takken zijn allemaal weggesnoeid en nu doet de overblijvende tak het prima. Het boompje ziet er niet fraai uit, maar hij draagt nu wel kersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten