Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 23 augustus 2011

De huizenprijzen zijn al weer gedaald. Het geld dat ik in 2007 geïnvesteerd heb in mijn huis, levert op deze manier niet veel op. In de jaren daarvoor was een huis een goede investering en vermeerderde het huis aanzienlijk in waarde. Ik denk dat de waarde nu alleen maar gedaald is. Volgens het bericht zijn de huizenprijzen in de provincie Groningen het afgelopen jaar zelfs met 4,9% gedaald. Een beetje jammer! Als ik mijn huis nu zou verkopen, zou ik er misschien wel minder voor krijgen dan dat ik er voor betaald heb.
Het bericht is op zich positief voor mensen die een huis willen kopen. De prijzen zijn laag en de overdrachtsbelasting hoeft geen probleem te zijn. Nu is het moment om je kans te grijpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten