Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 25 november 2011

Ode aan de elektrische deken

Eigenlijk hoeft hij maar even aan en daardoor gebruikt hij maar weinig stroom. Maar het is zo heerlijk om in een lekker warm bed te stappen! Ik zou mijn elektrische onderdeken echt niet willen missen. De slaapkamer verwarm ik niet, maar mijn bed lekker wel!
Ik heb eergisteren het koele zomerdekbed vervangen door het wollen herfstdekbed. Dat scheelt ook aanzienlijk! Ik had al wel een plaid en een slaapzakje over mijn zomerdekbed gelegd, maar het lekkere warme herfstdekbed werkt een stuk beter! Ik had het eigenlijk al veel eerder moeten verwisselen, maar het kwam er niet van.

11 opmerkingen:

 1. Ja fijn he? :) Al doe ik het tegenwoordig met een kruik, maar een warm bed is wel fijn in elk geval

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had er vorig jaar eentje, maar die is kapot. Vriend heeft er eentje, dus als hij weg is, zet ik die even aan en anders kruip ik gewoon wat naar zijn helft. Werkt voor mij ook prima. Het winterdekbed moet er hier idd ook nog op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt behaaglijk! Ik heb het 's nachts erg koud, omdat we onder het zomerdekbed liggen, en ondanks diverse extra losse dekens kan ik het maar niet warm krijgen.

  Het ontbrekende winterdeel van ons dekbed zit in een kist die niet meer open kan, en i.v.m. de verhuizing al op zolder staat bij ons toekomstige huis. Ik ben bang dat we er toch maar een breekijzer moeten bijhalen, want dit slaapt echt niet fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook, tien minuutjes de deken aan en dan lekker in een warm bed!Hmmm zzzzzzz zzzzzzz zzzzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb geen apart dekbed voor de zomer of winter, en ook geen elektisch dekentje...
  als ik het echt koud heb boven(want daar stook ik uiteraard niet)doe ik gewoon mijn badjas over mijn pyama aan met dikke sokken en stap zo in bed.
  werkt trouwens niet echt bevorderend voor je sexleven maar dat terzijde...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk een warm bed.IK maak het door zo'n grote ovalen kruik. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier wordt 'ie alleen gebruikt als het echt heeeeel koud is.
  Hier moet de winterhelft er nog op, wel al een sprei bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik neem een kruik, een electriche deken is heel slecht en geeft straling af net als een magnetron, wifi, digitale klok enz

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ligt het winterdekbed er ook al op.
  lekker met een flanellen overtrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een verwentip, misschien als ideetje voor je verjaardag?Een echt zijden pyjama.
  Zijde houdt je zomers koel en swinters warm.
  Ik ben een echte koukleum, ik slaap al sinds half oktober onder mijn twee wollen Texelse dekbedden, maar krijg het pas goed warm met die zijden pyjama erbij. En merinowollen sokjes (die verkoopt de Lidl regelmatig voor een euro of 7)
  Sinds ik die sokjes en die zijden pyjama heb, gebruik ik geen elektrische deken meer.
  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je schreef al eerder over je elektrische onderdeken en dat bracht mij op het idee om er één te vragen voor mijn verjaardag afgelopen zomer. En o wat is het fijn om hem 's avonds een paar minuten aan te zetten en dan op zo'n warme plek te gaan liggen. Wellness is mijn eigen bed!

  BeantwoordenVerwijderen