Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 21 november 2011

Voorlopige aanslag belastingen

Ik heb de afgelopen week een voorlopige aanslag 2012 ontvangen. Berekend is dat ik in heel 2012 € 835 terugkrijg van de belastingen, dat is bijna 70 euro per maand. Omdat ik de afgelopen jaren nogal wat terug heb moeten betalen aan zorgtoeslag en belastingen, heb ik aan de hand van de aanwezige gegevens maar eens eventjes een wijzigingsformulier ingevuld. Dat formulier kun je downloaden op de site van de belastingdienst. Voor zover ik het nu kan overzien, klopt hun bedrag wel ongeveer. Ik kwam zelf iets hoger uit, namelijk €859. Daarbij heb ik de gewijzigde hypotheekbedragen (lagere dus!) gebruikt. Ik ga geen wijziging aanvragen, het is prima zo. Bij gewijzigde omstandigheden kan ik altijd nog een wijziging aanvragen.

2 opmerkingen:

  1. Wow, dat zou wel fijn zijn, om zo'n bedrag terug te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn zeg! En misschien krijg je alsnog wel iets meer, want als je te veel betaald hebt, krijg je eigenlijk altijd heffingsrente. Dat kan best wel oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen