Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 17 december 2011

Kerstpakket

Andere jaren kreeg ik in week 50 mijn kerstpakket, dit jaar laat het kerstpakket op zich wachten. Ik ben net als andere jaren heel benieuwd naar de inhoud van het pakket. Het zal volgende week wel komen, denk ik. Altijd weer spannend, zo'n verrassingspakket. Zou ik het leuk vinden, of is het helemaal niets? Ik moet binnenkort ook weer eens langs de kringloopwinkel om te kijken of er nog wat kerstpakketinhoud uit pakketten van anderen te koop is. Het schijnt dat alles dat niet naar de smaak is van de ontvanger, naar de kringloop gaat. Misschien is er iets bij dat mij juist wel aanstaat?
Misschien kan ik dan meteen iets van mij dat ik niet meer nodig heb meenemen.
Overigens is onderzocht wat mensen van kerstpakketten vinden. Het is een heel klein onderzoek, onder 500 werknemers. Dus eigenlijk zegt het niets over wat jij en ik willen, maar toch komt het resultaat op Nu.nl. Het schijnt dat de meeste mensen van dit onderzoek liever een bonus hebben. Mwah, mijn kerstpakket is heel bescheiden van omvang, zo'n 25 euro. Dat tikt toch ook niet echt aan, als bonus. Dan laat ik mij toch liever verrassen.

13 opmerkingen:

 1. Wij stelden de kerstpakketten altijd zelf samen. Dan kun je het veel beter aanpassen op wat mensen echt gebruiken en heb je voor hetzelfde bedrag veel meer. Het is wel even werk, maar je kunt er ook flink mee besparen als je b.v. een even groot pakket doet. Dan ben je nl. veel minder kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In principe hebben wij het kerstpakket niet nodig...ik zou het een goed idee vinden als het bedrag dat normaal gesproken aan een kerstpakket wordt besteed naar een met de medewerkers samen gekozen goed doel gaat! Om de kerstgedachte levend te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij kregen altijd een kerstpakket,dat samengesteld was door bv wereldwinkel of streekwinkel.Veel mensen geven ook hun pakket met houdbare levensmiddelen aan de voedselbank. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een mooi kerstpakket gehad. Wat levensmiddelen e.d. Ik vind het leuk :-).

  Dit als bonus is onzin, want dan kan je weer meer dan de helft afdragen aan de belastingdienst. Het hoort naar mijn mening gewoon bij de kerstgedachte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze week ook al mijn kerstpakket gehad. Er zitten altijd dingen in die ik zelf niet zo gauw zou kopen. Het is leuk om verrast te worden.

  Bij een vorig bedrijf kregen wij ooit naast het kerstpakket 100 euro contant! Dat was omdat er toen veel spanning op de werkvloer was vanwege reorganisaties, en als dank voor onze inzet van dat afgelopen jaar kregen wij zomaar 100 euro! Daar heb ik toen mijn eerste magnetron van gekocht, en die heb ik nu nog steeds.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kreeg een kadobon van 25 euro.
  Heb ik liever dan een kerstpakket van hetzelfde bedrag, waar dan nauwelijks wat in zit (of allemaal dingen die ik toch niet hoef).

  Manlief kreeg toevallig ook kadobonnen en een boekenbon, maar dan net wat meer.

  Daar gaan we dus leuk kadootjes voor onszelf van kopen in de kerstvakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb vandaag mijn kerstpakket ontvangen. Er zat een kleine doos bij in. Daar kunnrn we de spullen die we niet gaan gebruiken in retourneren voor de voedselbank.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kregen een bon en een boekje om er iets uit te zoeken.Niet leuk,maar gelukkig kon je ook een verassingspakket doen,dus toch nog een kerstpakket..gelukkig!!!Anne-Mae

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wegens geen werk natuurlijk ook geen kerstpakket. Maar bij mijn ouders is het altijd een klein feestje als mijn vader zijn kerstpakket mee naar huis neemt. Er zit altijd zoveel leuks en lekkers in. En hoewel de overheid dit jaar ook daarop duidelijk bespaard heeft, zijn vooral de dingen verdwenen die je gewoonlijk zelf niet gebruikt. Dus alle nuttige en leuke dingen zijn overgebleven. Iets wat toch wel een trend lijkt te zijn, hoor ik van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb vandaag mijn pakket gekregen. Een leuk bescheiden pakketje met een paar lekkere dingetjes erin. Ik vind het toch wel wat hebben zo'n pakket, gewoon een kadootje is toch altijd leuk ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk wat je ook krijgt, maakt niet uit wat is een geschenk.
  Wees er blij mee of geef het aan iemand die het harder nodig heeft ipv weg te gooien of naar de kringloop te brengen. Kringloop maakt er geld op uit vind ik ook niet juist maar geef het aan arme gezinnen. Wel persoonlijk geven als het kan!!! Laterssss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn laatste pakket zat alleen een schort, een ovenwant en een tajine, zo'n ovenschotel die gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken. Ik weet niet of ik arme gezinnen daar nu echt blij mee kan maken.

   Verwijderen
  2. En ook weet ik niet of arme mensen die zaken harder nodig hebben dan ik. Misschien toch een gevalletje kringloop?

   Verwijderen