Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 8 januari 2012

Dochters en ik zijn helemaal los gegaan met de boodschappen deze week. Beide dochters waren hier de hele week, dus ik had even een 3 persoonshuishouden.  Jongste dochter heeft dit weekend 4 Wageningse studievriendinnen op bezoek, dit hele weekend zijn we dus met 7 mensen in huis. Geen wonder dat er dan véél boodschappen in huis gehaald worden. In totaal ging het om 29 warme maaltijden + ontbijt + lunch.

Naast de boodschappen die nodig waren, hebben we gehamsterd bij de AH. De meiden vonden de hamster bingo kaarten ook zeer interessant, we hadden er 22. De thee, de kaas, de magere rookworst, de cordon bleu, de biscuitjes en de wijn waren hamsteraanbiedingen. Die zitten nu in de voorraadkast of vriezer. Ons hamstervoordeel was: €37,11. Verder hebben we de voorraad aangevuld met zuurkool, boerenkool, limonadesiroop, sperziebonen, uien, wortelen en yoghurt. Wat het laatste betreft, het gaat soms ontzettend hard. Dan eten beide meiden elk een halve liter yoghurt.
Gisteravond heb ik voor het eerst sinds jaren voor 7 personen gekookt. Ik maakte vegetarische pasta met een eigengemaakte saus. Dan is het heel handig om wat op voorraad te hebben. De saus bestond uit: 1 courgette, 1 grote winterwortel, 1/2 prei, 1 ui, 4 tenen knoflook, 2 blikken gepelde tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, een eetlepel Italiaanse kruiden en 2 (bospaddenstoelen)bouillonblokjes. De staafmixer er op en klaar was de saus. Ik heb er nog veel zelf geraspte kaas, pesto en ketchup bij geserveerd. Samen met een salade met ijsbergsla, komkommer en kerstomaatjes een heerlijke maaltijd. Vanavond vegetarische zuurkoolstamppot met kaas en ananas voor het zelfde gezelschap.

Interessant in de bonus van AH
de aardappelen
elstar appels
sinaasappels
kaas
lasagnebladen
halve liter bekers en literpakken pap
alles voor de halve prijs

Update: ik heb inmiddels ook de reclamemail van C1000 binnen. Ook bij hen actieartikelen 2 halen 1 betalen
leuke aanbiedingen zijn:
spruiten, 2x een pond voor 89 cent
2 flessen Spaanse wijn voor 4 euro
10 kg aardappelen 1 euro
spitskool, 1 kg 1 euro
500 gr rundergehakt €1,99

9 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip. Er zit zeker wat voor me bij.
  Leuk om te lezen hoe je zelf voor 7 personen een heerlijke maaltijd neerzet en als ik het zo lees is dat voor een prima budget gegaan.
  Gezelligheid gaat boven alles natuurlijk, het is wel een huis vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt best goed hoor voor zoveel mensen. Hier ook gehamsterd bij de supermarkt. Meestal kunnen wij dan weer een half jaar vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een kar vol voor weinig geld.Tegenwoordig komen bij ons de folders al de vrijdag van tevoren. Kan ik ze op het gemak uitpluizen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dat is even een verandering ten opzichte van je gewone lijstje! Maar wel logisch, want meer gasten is gewoon meer eten, daar doe je niets aan. Mooi dat je nog zoveel hamstervoordeel hebt kunnen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wel eens weer leuk hè, van die weeshuispannen vol te koken en wat is het dan vooral fijn als alles 'schoon'op gaat.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor zoveel mensen boodschappen gehaald, dan vind ik dit een keurig bedrag. En ook nog gehamsterd! Lekker veel hamstervoordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. c1000 heeft tot dinsdag 10 kilo aardappelen voor 1 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Kniepertie: mijn twee pannen met 7 liter inhoud kwamen inderdaad goed van pas! En alles ging op! Komende zaterdag nog een keer een eenvoudig nieuwjaarsdiner voor zes personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie dat je veel groente (uien, wortelen) bij AH hebt gehaald. Is dat bij Aldi niet veel goedkoper?

  BeantwoordenVerwijderen