Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 9 januari 2012

Einde van mijn digitale camera?

Rond oud en nieuw wilde ik wat foto's maken, maar pas opgeladen batterijen waren in 5 minuten leeg! Er ging duidelijk iets mis met de voeding. Het leek er op dat mijn camera het einde van zijn leven heeft bereikt. Jammer! Ik heb hem sinds 2005. Het was een eenvoudige digitale camera met 5 megapixels, maar hij voldeed prima en gaf mooie foto's. Ik denk dat reparatie geen zin heeft, dat kost veel meer dan dat het toestel nu nog waard is. Wat zal ik doen? Een nieuwe kopen?
Nu ben ik niet zo snel met het kopen van nieuwe artikelen als ik niet zeker weet dat het echt niet anders kan. Dochter zei: 'Misschien is het toestel niet het probleem, maar de batterijen."  Zij heeft de batterijoplader voor haar fototoestel opgezocht en ik heb mijn fototoestel-batterijen daarin opgeladen.
Wat blijkt? Niet het fototoestel is stuk, maar mijn batterijoplader doet het niet meer. Ik ben heel blij, want dat scheelt een stuk! Zolang dochter hier woont, kan ik gebruik maken van haar oplader en ik hoef geen nieuwe camera aan te schaffen en ook geen nieuwe oplader. Dat kan ik doen als ik een méér geavanceerd toestel zou willen hebben, maar dat vind ik voorlopig niet nodig.

9 opmerkingen:

 1. Zoek eens op marktplaats naar een werkende batterijoplader. Wie weet heeft er ergens in Nederland nog iemand een lader voor jouw uiteraard tegen een leuk bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfiew, dat scheelt! Ik had vorige week precies hetzelfde, alleen dan met mijn mobiele telefoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb je toevallig een canon powershot? Wij hebben dat probleem ook en het schijnt dat je via internet speciale batterijen ervoor kunt bestellen, die het wel goed doen. Inmiddels hebben wij een andere en houden de 'oude' aan voor huis-tuin- en keukenfoto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het niet aan de camera lag! Zo kan die hopelijk weer een hele tijd mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mazzeltje. Zo zie je maar weer dat verder kijken dan je neus lang is loont. Zo zat ik een tijdje terug met een e-reader die niet meer oplaadde... dacht ik. Tot ik erachter kwam dat het stekkerblok dat ik daarvoor gebruikte uit stond omdat er verder niets in zat. Ja, dat schiet lekker op! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat scheelt weer een slok op een borrel!
  Kun je toch nog lekker voordelig foto's maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal top, zo'n dochter in huis!
  Misschien loop je nog eens tegen een goedkope of gratis oplader aan, je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik begon met lezen wilde ik reageren met zeggen dat het ook aan de batterijen of oplader kon liggen. Heb zelf precies hetzelfde gehad, in mijn geval waren het de batterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had hetzelfde probleem ook met een Canon Powershot camera. Ik heb hem laten maken voor het zelfde bedrag als wat hij ongeveer kostte omdat ik het zo'n fijne camera is. Maar toen deed hij het weer niet na een paar foto's. Ik er mee naar de fotograaf. En toen bleek het toch echt aan de batterij oplader te liggen. Chips. Nu twijfel ik natuurlijk of het de eerste keer ook al zo was.... Maar goed, hij doet het weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen