Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 24 januari 2012

Nog steeds geen internet!

Mijn modem doet het niet, ook niet na 3x resetten. Ik heb alle stekkers er uit gehad en er weer ingestopt. Het modem is gewoon stuk, alleen het lichtje van Power brandt, maar niet Telefoon en niet ADSL, ik heb er vrijdagavond over gebeld naar Alice en er is een nieuw modem onderweg.

Het valt mij op hoezeer ik onthand ben nu ik thuis geen internet heb! Wil ik buienradar bekijken, nieuws kijken, wil ik wat nazoeken via Google, wil ik mijn mail checken, wil ik even kijken welke reacties zijn binnengekomen op mijn weblog of een nieuw blogje schrijven - dat lukt dus allemaal thuis niet! Ik ben in feite enorm vaak op internet, dat is wel duidelijk. Hopelijk hebben ze gisteren mijn nieuwe modem verzonden en arriveert dat vandaag op mijn huisadres! Ik hoop het maar, dan kan ik tenminste weer internetten. Het werd tijd, ik zit al vanaf vrijdagmiddag zonder! Véél te lang.
Of ik binnenkort overstap? Daarover heb ik nog geen besluit genomen. Ik ga me via internet oriënteren, maar daar heb ik dus wel internet voor nodig!
Morgen plaats ik mijn uitgaven in week 3.

5 opmerkingen:

 1. Raar eigenlijk hè, dat we zo onthand zijn als één van de 'verworvenheden' van nu wegvalt.
  'k Hoop voor je, dat je vandaag idd een nieuw modem ontvangt,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me je gevoel goed voorstellen, dan denk je (ik tenminste): He, het werkt niet, ff op internet kijken wat het kan zijn. O nee, dat kan dus niet. Maar (met het risico toch wat triest te klinken) het grootste deel van mijn leven speelt zich online af. Ik werk met internet, ik lees graag blogjes, ik kijk vaak b.v. uitzending gemist. Vooral dat werk is voor mij natuurlijk onmisbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Idd hopen dat Alice het nieuwe modem direct verzonden heeft. We lijken al aardig afhankelijk te zijn van internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen zeg, dat je modem kapot is. En dat we afhankelijk van internet zijn, vind ik niet triest, maar logisch. Internet heeft nu eenmaal andere dingen vervangen, zoals de krant, reclamefolders, heel veel telefoneren, brieven schrijven. Kan me goed voorstellen dat je je onthand voelt. Je schreef dat je nu via de buurvrouw online bent. Als zij ook draadloos internet heeft, kun je dan vanuit jouw huis niet inloggen op haar netwerk? Of is dat te ver weg om goede ontvangst te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is die modem eindelijk al binnen. Modems gaan soms stuk, ik heb mijn modem ook al een keer moeten vernieuwen en dat kostte veel geld.
  Eerst het dure 0900 nummer bellen (gelukkig gaat dat voorbij!)
  Dan nog hulp bij het installeren en dat kon mijn ict-vriend niet.

  BeantwoordenVerwijderen