Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 16 januari 2012

Voorjaar

Zou die horrorwinter nog komen? Mijn gasverbruik was de afgelopen weken in verhouding tot vorige  jaren echt laag. Vorig jaar verbruikte ik van half oktober tot half januari 362 en nu 283 m3. Tot nog toe was het qua gasverbruik een goedkope winter. Misschien komt die winter nog, maar heel lang kan het dan niet meer duren. Ruim de helft van januari is al voorbij.
In mijn voortuin staan de mini-narcissen in knop en er staat een primula te bloeien ook heb ik al krokussen en sneeuwklokjes gezien.
Gisteren was het hier heerlijk weer, windstil met veel zon. Ik heb van het mooie weer genoten. Van mij mag het wel voorjaar worden!
Wat ik ook heel fijn vind: het wordt al weer wat vroeger licht en wat later donker. Vandaag gaat de zon om 8.41 uur op en hij gaat om 16.46 uur weer onder.

7 opmerkingen:

 1. Het was vanmorgen toch wel erg koud hoor! Maar vergeleken met vorig jaar valt het allemaal enorm mee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt dat volgend weekend de winter gaat toeslaan. Of dit ook lang aanhoud? Maar goed, ik hoorde gisteren mijn opa nog zeggen dat ooit in het laatste weekend van februari nog een elfstede tocht is gereden... het kan dus nog altijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zat zelfs even op een boomstronk in het zonnetje,gisteren. GroetenIzerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanochtend heeft mijn zoon mijn auto staan krabben! Hij vond het hartstikke leuk...zal wel veranderen als het iedere ochtend moet gebeuren. Heb nog niet gekeken naar mijn energieverbruik maar ben wel enorm aan het besparen...geinspireerd door alle consuminderblogs! Ben benieuwd naar mijn jaarafrekening...helaas pas 4 november.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop van niet, maar ik zag net dat er ook wat op de auto lag en ook het land lag vol met zo'n soort ijslaagje. Maar op het nieuws zag ik weer dat het vandaag en morgen vroor, maar daarna weer zou stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook zo fijn dat de dagen weer gaan lengen en de zon... die geeft heeel veeel energie!
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las vorige week een stuk op internet van een "weergeleerde".
  Tot 2015 krijgen we volgens hem geen "monsterwinter".
  Ach, we wachten het maar af....

  BeantwoordenVerwijderen