Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 25 februari 2012

Blij met batterij

Ik schreef laatst dat mijn horloge stilstond omdat de batterij op was. Van de week heb ik er een nieuwe batterij in laten zetten. Ik ben weer heel blij met mijn horloge. Ik vind het fijn dat ik niet steeds op mijn telefoon hoef te kijken hoe laat het is, maar dat ik gewoon mijn horloge weer kan gebruiken. De kosten waren 9 euro en daarvoor doet het horloge waarschijnlijk weer jaren. De oorspronkelijke batterij heeft het zeker 4 jaar gedaan. Dus ik kan weer even vooruit en ik vind het nog steeds een mooi horloge. Als mijn horloge echt nog 4 jaar mee gaat, zouden de kosten ongeveer 2 euro per jaar zijn.
Ik keek nog even rond naar het aanbod aan horloges. De horloges die bij mij in de smaak vielen waren allemaal knap duur! En bovendien, waarom zou je het oude wegdoen als het na een betrekkelijk kleine uitgave weer functioneert? Ik heb me de aankoop van een nieuw horloge bespaard.
Sommige mensen zeggen: je had het zelf kunnen doen. Ik moet jullie zeggen, ik heb pogingen gedaan om de kast van het horloge open te krijgen, maar dat kreeg ik helemaal niet voor elkaar. Waarschijnlijk had ik horloge bij herhaalde pogingen gesloopt in plaats van dat ik er weer een goed horloge van had gemaakt.

12 opmerkingen:

 1. Wij laten het onze ook vervangen bij de juwelier. Zelf pielen geeft vaak schade en zij maken het horloge ook nog even schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat dat ook altijd doen. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij kost een nieuwe batterij ook altijd 10 euro. Het allerhandigst lijkt me toch een horloge dat je zelf moet opwinden! Dan hoef je ook nooit batterijen meer te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik draag geen horloge, op een of andere manier houden die dingen het nooit lager dan 3 maanden bij mij uit.
  Heb de moed nu op gegeven.. kijk wel op mijn gsm ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik gebruik geen horloge meer ,want tegenwoordig heb ik een mobieltje en daar kun je ook de tijd op aflezen, zo bespaar ik mezelf de kosten van een horloge.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou niet zonder mijn horloge kunnen!
  Bij de juwelier, waar ik het horloge gekocht heb, krijg ik gratis een nieuw batterijtje op vertoon van mijn garantiebewijs!En wordt er ook nog eens gratis ingezet! Heel goede service is dat !
  groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben blij dat de horloges een batterijtje hebben. Zelf heb ik menig horloge te strak opgedraaid, waardoor het uurwerk aan groezelementen ging.
  Wij laten de batterij ook altijd vervangen. Ik zou slecht zonder kunnen, heb hem (of is het haar) altijd om, ook in bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn he, als je weer "compleet"bent met je horloge! Hier ook een lege batterij, aankomende week gauw weer laten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb eens bij een winkel gewerkt waar horloges verkocht werden. En ook dus batterijen vervangen. De stokjes en gereedschapjes die ervoor gebruikt werden, heb ik echt niet thuis liggen hoor. Bovendien betaal je vaak alleen voor de batterij, en is het vervangen gratis. Je bespaard er dus niks mee door het zelf te doen. Dan toch beter naar de vakman.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou eerder misschien een horloge vervangen, voor het gemak, maar nu niet meer. Nu gaat er gewoon een nieuw batterijtje in!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn laatste horloge kocht ik bij de kringloop voor 50 cent...een opwindbare...hij doet het nog :)

  Groet Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier zit zo'n mannetje op de wekelijkse markt, die er een nieuw batterijtje insteekt voor 5 euro - er staat altijd een héle rij, maar hey hij doet het graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen