Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 11 februari 2012

Stoppen?

De meeste mensen hebben het al lang gelezen. Teunie stopt, in ieder geval voorlopig.
Daar wil ik toch wat over schrijven.
Stoppen is een hele stap!
Teunie was één van de meest gelezen bloggers over eenvoudig leven en consuminderen.
Leuk geschreven, leuke ideeën. Heel zuinig en zeer betrouwbaar en degelijk. Ik "volgde" Teunie al in de tijd van vóór haar weblog. Toen schreef ze regelmatig op prikbord consuminderen: Tips en ervaringsverhalen. Een beetje vergelijkbaar met haar blog, maar toch anders.
Ik wens Teunie veel vrijheid en plezier toe tijdens haar "pauzetijd". Teunie, ik denk dat je het schrijven gaat missen!
Zal ze verder gaan met schrijven? Ik denk het wel, ze heeft immers ook al een boek over consuminderen op haar naam staan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Of ze verder gaat op de weblog? Misschien, misschien ook niet.
Een colomn in een krant of tijdschrift?
Ik ben er van overtuigd dat we nog wel weer van Teunie zullen horen.
Het ga je goed Teunie en vast nog wel tot een volgende keer!

Automatisch ga ik dan stilstaan bij mijn eigen blog.
Ga ik verder in de huidige vorm? Ik heb weinig nieuws meer te melden en val soms in herhalingen. Ik vind het nog steeds leuk om te bloggen en reacties te krijgen. Niet alle reacties zijn leuk. Sommige mensen vinden dat ik zeur of dat ik te weinig aandacht besteed aan hun reactie.
Soms ben ik inspiratieloos en weet ik niet waar ik over zal bloggen

Ik ben benieuwd naar de onderwerpen waarin jij als lezer in geïnteresseerd bent en roep hierbij op om ideeën over onderwerpen te geven.
Niet dat ik alle suggesties overneem, ik ben tenslotte baas in eigen blog, maar leuke ideeën zijn altijd welkom!

41 opmerkingen:

 1. Hoi Zuinigaan,

  Met mijn reactie kun je niet veel, omdat ik alles wat je schrijft,interesant vind. en herhalen? Daar ,,leer,, je het meest van toch?
  Elke morgen bij het ontbijt lees ik je blog, hoort er gewoon bij! Dus wat mij betreft gewoon zo doorgaan en a u b niet stoppen!

  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees al vanf het begin met je mee en leer heel veel van al je stukjes! Wat mij betreft gewoon zo door gaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha baas in eigen blog! Zo is dat! Voor mij is wat je doet goed genoeg, echt een reactie waar je niets aan hebt, sorry!!
  Ik heb ook wel eens dagen dat ik het niet weet of weinig inspiratie heb. Soms schrijf ik dan niets en soms begin ik maar met schrijven zie ik wel wat er uit rolt.
  Het hoeft niet altijd hoogstaande journalistiek te zijn.

  Ik vind jouw tips vaak praktisch en down-to-earth. Prettig om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik leer regelmatig van jouw stukjes. Vooral over nieuwsitems,die ik dan net gemist heb.En door je blog ben ik wel naar AH gereden voor een aanbieding. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Zuinigaan, Ik lees elke dag jouw blog maar reageer bijna nooit.Blijf gewoon zo doorgaan; het is altijd leuk om te lezen en inderdaad (is al gezegd) ik heb toch ook een hoop geleerd en je attendeert me op zaken waar ik niets mee te maken heb maar waar ik nu toch over mee weet te praten. Dank je wel.
  Groetjes, Meeleesster

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit blog lees ik altijd met veel plezier, het is een van de eerste consuminderblogs die ik destijds ging lezen.

  Hallo Zuinigaan,

  Ik vind het interessant om te zien hoe u voor relatief weinig boodschappengeld toch lekker en gezond kunt eten. En ik heb al een aantal recepten van dit blog uitgeprobeerd, zoals die Spaanse bruine bonensoep en zuurkool Hawaii. En een aantal Indiase recepten ga ik beslist ook eens proberen.

  En die nieuwsberichten vind ik inderdaad ook altijd leuk om te lezen.

  Verder staan er hier ook regelmatig leuke links, afgelopen zomer (nog op web-log) stond er een leuke link naar een website van een man uit Groningen, ik zie hier trouwens ook de link staan, Hildo's Gourmet.

  Ik zou zeggen ga zo door.

  Nog een prettig weekend.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik zou het jammer vinden als je zou stoppen. Dat je herhaalt is alleen maar goed lijkt mij! Ik heb de afgelopen jaren al veel van je geleerd en je houdt me bij de les. Net als Teunie en Spaarcentje overigens:) En commentaar; ach je kan het echt niet voor iedereen leuk maken toch? en als iemand een andere mening heeft, ook prima. Wel met respect voor de ander, dat dan weer wel:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jou blog was een van de eerste blogs die ik ben gaan lezen. Consuminderen deden wij al jaren, vrijwillig. Het meest interessante aan jou blog vind ik je boodschappenlijstjes c.q de maandkosten. Waarom weet ik niet, want de prijzen zijn hier heel wat anders dan de prijzen in Nederland. Ga, aub door. Doordat ik blogs lees mis ik de Libelle/Margriet ea bladen niet . Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij nog niet stoppen hoor! Vind hier nog veel inspiratie.
  En heb je nog pas gelinkt.
  Groet, Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet er niet aan denken dat je zou stoppen. Heb van het begin af aan je blog gelezen en doe dat altijd met veel plezier. De recepten, tips e.d. gebruik ik vaak. Net als van eunie en Spaarcentje leer ik veel. Ik merk niks van herhaling, maar kan me wel voorstellen dat je eens een dag geen inspiratie hebt. Het moet geen 'moeten 'worden om elke dag te schrijven, je kunt toch ook wel eens een dag overslaan als je denkt dat je niks te melden hebt? Dan is het gewoon jammer voor ons dat er die dag niks geschreven is maar kijken we des te meer uit naar de volgende dag. Groetjes van Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bovenstaande reactie zeggen al genoeg "gewoon door gaan met je blog" Juist de herhaling is de kracht.
  Je schrijft over leuke en gewone herkenbare dingen en veel mensen kunnen hier iets van opsteken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Zuinigaan,

  Iedere ochtend lees ik eerst een stukje uit de bijbel en dan ben jij aan de beurt,iedere ochtend inspireer je me opnieuw om "zuinig"aan te doen.
  Het is een manier van leven en je bent echt een voorbeeld voor mij.Ga alsjeblieft door!!!!
  Liefs Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sluit me bij de vorige reakties aan. Je staat in mijn favorieten en bent de eerste die ik aanklik om te kijken of je die dag al iets geschreven hebt. Ga alsjeblieft door!!Je moet het natuurlijk zelf wel leuk vinden, dat staat voorop.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. beste zuinigaan,

  ohh ik hoop niet dat je stopt,
  ik volg je al van het allereerste begin , jij bent altijd de eerste die ik lees, vooral omdat je zo trouw elke dag blogt.
  en na al die jaren zie ik nog niet dat je hetzelfde blogt hoor!!!.
  blijf dus vooral doorgaan...
  liefs jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Zuinig aan,
  Ik lees je blog al een flinke tijd en altijd met veel plezier en soms verwondering. Ik ben best kritisch ik en ik heb dus best ook wel eens reactie gezet die voor jou wellicht minder leuk is geweest.
  Toch heb je met je blog wel bereikt dat ik anders naar mijn uitgaven ben gaan kijken. Ik hoef niet op te letten maar doe het nu toch meer. Ik probeer nu ook van een bepaald budget uit te komen. Dat ik voor twee dagen meer uitgeef dan jij voor de hele week maakt eigenlijk niet uit. Ik ben bewuster bezig ook met het stoken in huis en het uitdoen van verlichting etc.
  Ik lees graag je financiele overzichten maar ook vind ik het leuk als de gewone dagelijkse dingetjes blogt.
  Je schrijft erg onderhoudend. Ik heb er bewondering voor dat je het zo volhoudt en dat je zo verstandig met geld omgaat. Je rooit het toch maar mooi mat je dochters.
  Groetjes Saar,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sommige mensen zijn al zo lang aan het consuminderen, die weten het voor zichzelf wel.
  Er zijn ook mensen die nog niet zo lang bezig zijn en kunnen leren van een oudere consuminderaar.
  In die zin heeft je blog een functie, men kan er wat van opsteken.
  Reacties kunnen positief zijn, van hen die van je leren, of minder positief,van mensen die nóg strenger consuminderen en die pas tevreden zijn als je in een koud huis rauw zit te eten en nooit iets nieuws koopt, ofzo.
  Het heeft geen zin meer om te bloggen als je tegen heug en meug gaat zitten bloggen, of dat andere delen van je leven eronder te lijden hebben.
  Ik hoop dat je nog lang plezier in bloggen hebt, en blijft, óf dat je als je geen zin meer hebt gewoon wat anders gaat doen waardoor je je een blijer mens voelt.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Halllo Zuinigaan!

  Niet stoppen! Ik vind ook jouw blog inspirerend en optimistisch. Net zoals als dat van Teunie! Reuze jammer als zij zou gaan stoppen.
  Als je in staat ben om anderen te inspireren, op te vrolijken, te laten consuminderen, op een andere manier tegen zaken aan te kijken zonder belerend te zijn vind ik dat een talent. En talent moet je gebruiken!
  Op die manier ben je ook zuinig bezig want dan gebruik wat het leven ons biedt.

  Fijn weekend, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is gewoon leuk om met een andere consuminderaar mee te lezen. En je blog is zeker inspirerend! Ik hoop dat je niet stopt, maar dat je plezier blijft hebben in het bloggen.
  Groetjes,

  Spaarmoeder

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jouw aandacht voor de centjes en begroten maakt je blog het lezen waard.Dat mag dan misschien saai lijken.De bodem van je beurs in het zicht zien komen das pas saai :-)Jij laat zien hoe het anders kan .Hardstikke mooi toch .Groet Maamke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik lees je iedere dag, Je blog is leerzaam en helder. Ik vind jou een tevreden en bijzonder mens. Niet stoppen alsjeblieft want ik zou je erg missen! Misschien wat meer politieke blogs schrijven want daar heb je zeker in deze tijd een eigen mening over?
  Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik lees nog niet zo lang mee maar ook ik zeg; niet stoppen hoor! Ik vind de herhaling ook niet erg, duik regelmatig eens in de archieven. Ik lees zoveel van de blogs! En ik vind het leuk om een kijkje te nemen in iemand anders zijn leven, te ontdekken hoe die dingen anders doet en dat weer mee te nemen in mijn eigen leven/huishouden.

  Ik ga altijd even zitten met een kopje warms en dan; blogs lezen maar! En af en toe schrijf ik er dan zelf ook eens een. (Die ik dan ook niet bijster interessant vind hoor... Misschien denken we dat soort dingen gewoon sneller over onszelf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Zuinigaan.
  Ook ik lees je blog elke dag. Ik vind het een leuk en inspiratie-vol blog, waar ik vaak tips of recepten uit haal.
  Maar ik kan me voorstellen, dat je niet elke dag een nieuwtje hebt!Het moet natuurlijk geen dwang worden om te schrijven, want dan is de lol er af. Je kunt ook alleen iets schrijven, als je bezuinigheidstips hebt, of iets beleefd hebt. Want elke dag een stukje te "moeten" schrijven is best zwaar!
  Heel jammer dat Teunie voorlopig gestopt is, want haar blog las ik ook altijd met veel plezier.
  groeten, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dag Zuinigaan,
  Zou het ontzettend jammer vinden als je stopt. Heb nog nooit gereageerd, maar lees je blog wel iedere dag. Heb me rot gezocht toen je vorig jaar even uit de lucht was. Kan me voorstellen dat de inspiratie soms ontbreekt, een dag overslaan is toch ook geen bezwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Niet stoppen hoor zuinigaan, zonde! Waarom schrijf je eens een dag of voor mijn part een week niet als je eigenlijk niets te vertellen hebt? Je bent zo plichtsgetrouw mss soms iets te?
  Ik hou ook erg van jouw maatschappij-kritsche stukjes, je lijkt me een sociale vrouw met een groot en warm hart.

  Mijn broek zakte af van het Teuni-verhaal, de kritiek kwam waarschijnlijk van de dominee of iemand uit die hoek. Triest dat een intelligente vrouw als Teunie zich dit zo aantrekt. Ze blogde maar 2x per week.......te veel volgens de criticus, poetsen, bakken en braden moest ze! Intriest dat dit anno 2012 nog bestaat! Teuni, geef ze van katoen meid!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het juist zo leuk dat je elke dag iets post.

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik doe altijd eerst de test op www.beterspellen.nl en dan klik ik jouw blog aan. En je bent er altijd!

  M

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Twee jaar geleden googlede ik op 'zuinig aan leven' en kwam ik oa op jouw blog terecht. Vol verbazing en met veel bewondering heb ik zitten lezen. Elke zondag, las ik alle blogjes van die week. Door jouw blog ben ik ook anderen gaan volgen. Nu heb ik elke dag wat tijd om te lezen en ben geinspireerd om zelf een blog te starten.

  Wat mij betreft mag je doorgaan. En wat herhaling? Wat geeft het.
  Onderwerpen? Waar jij tegenaan loop, wat je tegen komt, het maakt niet uit. Zo veel reacties, volgens mij voorlopig ideetjes genoeg, lijkt mij.

  Dat Teuni teruggevloten is door haar omgeving verbaasd mij niets. Voor haar kringen was ze heel open en normaal gesproken hangt men daar 'de vuile was' niet buiten. Zo is niemand en het hoort niet... Jammer, jammer, jammer. Maar zoals zo velen, hoop (twijfel) ik ook dat ze straks weer in de pen klimt.

  Fijn weekend voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Zuinigaan,

  Ik lees met veel plezier je blog, net al zovelen voor mij. Door jou heb ik het voor elkaar gekregen geld terug te krijgen van een vergeten 'check-out' in de bus. Ik wist nooit hoe dat moest, maar jij hebt me dit geleerd! Jouw OV-perikelen lees ik dus met plezier, net als de rest van je stukjes. Elke dag weer! En inderdaad, je bent er elke dag, ik vind dat zó knap. Maar ga niet schrijven omdat het 'moet', wij kunnen je best een dagje missen (al zal dat raar zijn), kijk gewoon wat je zelf het prettigst vindt en ik vind de herhaling waar je het over hebt absoluut niet storend, juist door herhaling na herhaling beklijft het eens een keer en daar hebben wij en het milieu toch weer voordeel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Zuinigaan,
  Ik volg je al jaren en met plezier. Herhaling: Daar ontkom je niet aan. En weet je, het is juist die herhaling die mij laat beseffen dat ik weer in de val van de commercie ben getrapt.
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dag zuinigaan,
  ook door mij wordt je blog elke dag en met plezier gelezen! Dat er mensen zijn die commentaar leveren, het zij zo. Niks van aantrekken, het is jouw blog tenslotte.

  Wat Teunie betreft ben ik het volledig eens met "Unknown". Dat telefoontje (op maandagmorgen notabene) zal echt wel uit die hoek zijn gekomen.
  Hou je rug recht meid. Je helpt op jouw manier heel veel mensen (een lichtend voorbeeld noemen ze dat toch in die kringen?).

  Lieve blog-dames, ga lekker door met waar jullie goed in zijn. Wij lezen het graag en leren er van !

  Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Zuinigaan, ik lees bijna dagelijks je blog dus ik hoop dat je gewoon door blijft gaan, hoor! Onderwerpen waar ik interesse in heb zijn bijvoorbeeld: Voorraadkasten (Sommige hebben hele grote en zijn superoverzichtelijk en dan met een foto erbij natuurlijk) en waar ik ook nieuwsgierig naar ben: Hoe ziet iemands huishoudboekje eruit. Dus echt voor een hele maand inkomsten en uitgaven/vaste lasten op een rij. Maar mensen zijn daar erg terughoudend in. Groetjes, Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik lees je blog ook al een hele tijd en eigenlijk altijd met plezier. Ik vind vooral de blogjes die dicht bij mij liggen interessant, bijvoorbeeld over het aflossen. Met OV-blogjes heb ik dan weer iets minder, want ik reis nooit met het OV. Maar hoe dan ook: niet stoppen hoor!! Zelf vind ik het ook wel eens lastig om iets nieuws te bedenken, aan de andere kant zijn de reacties e.d. altijd zoooo stimulerend, dat ik in de tijd dat ik blog ook op persoonlijk vlak veel meervoor elkaar heb gekregen dan voor die tijd.

  Maar bloggen is denk wel zoiets net als veel andere dingen; het past in een bepaalde fase van je leven bij je en op een gegeven moment valt zoiets weg en stop je ook met bloggen. Nu ben ik nog lang niet bij mijn doel en zal ik voorlopig ook nog niet stoppen, maar ik kan me voorstellen dat het bloggen en veel andere dingen Teunie inmiddels zoveel hebben gebracht, dat het ook wel genoeg is. Ze heeft haar (geloof ik) eerste kleinkind gekregen, ze schrijft nog voor het RD, ze heeft inderdaad een boek, misschien is de geldnood ook iets minder (zij verdient volgens mij leuk bij met haar blog), enzovoorts.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Zuinigaan.Ook ik lees bijna dagelijks mee op je blog.
  En anders een dag later.Ik vind het heel motiverend ook als je in herhaling valt.Het houd je scherp sommige dingen verdwijnen toch weer een beetje naar de achter grond.Alleen de blogjes over de OV kaart vind ik niet zo interessant maar dat komt om dat ik die zelf niet gebruik.Wat mij betreft gewoon doorgaan maar je moet het natuurlijk wel leuk blijven vinden om het te doen.
  Ik reageer eigenlijk nooit maar vond dat ik het nu maar eens moest doen.
  Groetjes Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Beste Zuinigaan,

  Wat ben ik blij met jouw blog! Ik lees je blog iedere dag en kijk er altijd naar uit. Door jouw blog blijf ik wakker en alert met zuinig leven en wat er verder in de wereld gebeurd. Omdat je medestanders heb, wordt het consuminderen een stuk minder eenzaam en dut je niet in. (ook als je omgeving niet mee wil doen) Juist mede door jouw blog heb ik iedere keer inspiratie om door te blijven gaan met consuminderen ook als het even niet mee zit. Door dat je zaken herhalingen, weet ik zeker dat ik nog op de juiste zuinig leven koers zit. Door zuinig te leven ben ik zelf mijn koers gaan varen en doe ik niet meer mee in de "economische ratrace" en heb meer vrijheid (werk een dag minder) en ben baas in eigen portemonee. En mensen zoals jij Zuinigaan kunnnen meer mensen die willen beginnen met bezuinig leven, maar ook gevorderden alleen maar motiveren op een veilige en anonieme manier juist door internet.
  Wat om zuinig leven hangt helaas nog steeds een taboe, veel draait om nieuwe spullen en geld uitgeven in deze welvaart maatschappij. Ik hoop dat je door wil gaan Zuinigaan. Groetjes, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jouw blog is interessant omdat juist omdat je over de dagelijkse dingen ook schrijft en omdat het een langere periode beslaat.
  Natuurlijk is niet altijd alles voor iedereen herkenbaar maar ik heb nog steeds veel aan je tips en aan je nuchterheid.
  Dus waag het aub niet om te stoppen. ;-)!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik kan Teunie best begrijpen, op een gegeven moment doe je niets anders dan bloggen en blogjes lezen. En bovendien is het werkelijk nodig om alles wat er in je gezin gebeurt op internet te zetten? Ik denk dat de kinderen en vooral de wat oudere kinderen daar geen belang bij hebben. Maar helemaal niet bloggen is natuurlijk het andere uiterste, juist recepten van haar spreken mij aan. Ben benieuwd of ze blijft schrijven voor het RD, dan lees ik haar stukjes daar wel.

  Zuinigaan, gewoon doorgaan vooral je kritische noten lees ik graag.
  Door de problemen bij Weblog heb ik een tijd niet kunnen bloggen en vond dat helemaal niet leuk, nu kan het weer maar doe het op een andere manier, 1x per week diverse berichten plaatsen en verder rust

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Beste zuinigaan,
  Graag doorgaan, je blijft me inspireren, eventueel las je 1 of 2 pauzedagen per week in. Overigens heeft sylvia witteman vandaag haar stukje in de Volkskrant ook aan Teunie gewijd. Ze is nogal een fan van Teunie

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ook ik lees al heel erg lang mee. Je hoeft echt niet te veranderen. Ga zo door. Ben altijd nieuwsgierig naar je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Zuinigaan,

  Wat mij betreft: doorgaan! Ik lees niet dagelijks je blog, maar wel 2x per week ong.
  De herhaling vind ik ook niet erg, goed om af en toe weer even alles op een rijtje te zetten. Zeker ook voor mensen die niet vanaf het begin je blog hebben bijgehouden is het goed.
  Wat ik prettig vind aan je schrijfstijl is dat je het nuchter en realistisch brengt. Teunie's blog lees ik ook altijd, maar daar lees ik vaak tussen de regels door hoe goed en succesvol ze zichzelf vindt/wil gevonden worden, dat ze zoveel regelt op 1 dag. Ik denk dan vaak dat ze weinig zelfvertrouwen heeft, en dat ze verslaafd is aan de complimenten die ze van lezers krijgt over hoeveel werk ze weer verzet heeft op een dag. Vind ik nogal sneu als je zo aan je zelfwaardering moet komen.
  Daarnaast vind ik Teunie's manier van in het leven staan vaak nogal ouderwets. Daarin vind ik jou veel realistischer en eigentijdser.
  Nogmaals: ga a.j.b. door met je blog en idd zoals anderen voorstellen desnoods iets minder frequent.
  Ik lees dus veel liever jouw blog

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo Zuinigaan,
  Uit bovenstaande reacties is wel duidelijk dat veel mensen je blog met plezier lezen, ik ook! Maar belangrijk is of je het zelf leuk blijft vinden om dagelijks ons van een nieuwe shot consuminderen te voorzien.
  Je vroeg concreet naar onderwerpen waarin lezers geinteresseerd zouden kunnen zijn. Persoonlijk vind ik jouw verhalen over hoe zuinig vroeger mensen - i.c. vaak je familie - moesten leven interessant en herkenbaar, misschien komt dat ook omdat mijn familie deels uit Friesland (platteland) komt. Mijn moeder had het er laatst over dat - als het nodig was - ze nog terug kon naar die levensstijl. Het lijkt me wel moeilijk trouwens. Ik zou niet graag de centrale verwarming, de wasmachine e.d. willen missen.
  Groeten anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo Zuinigaan,

  Logisch dat Teunies beslissing je aan het denken zet, maar ook bijzonder omdat je je net had voorgenomen om iedere dag te bloggen dit jaar. Ik lees je blog graag. De overzichten die je geeft per week en per maand van de uitgaven zijn heel handig, ter vergelijking.
  Maar het leukste aan je blog vind ik dat je reageert op de actualiteit. Je maakt consuminderen daarmee iets dat in de hele maatschappij belangrijk is.
  Als suggestie zou ik je willen geven dat je ons in je blogteksten op de hoogte houdt van het verwezenlijken van de 52 wensen voor 2012. Lukt het je om te gaan zwemmen? Hoe staat het met de sla? Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar ik zie het als iets groters: wensen realiseren is lang niet altijd eenvoudig. Er komt altijd wel iets tussen dat belangrijker lijkt.

  Ik zou het leuk vinden als je bleef bloggen.

  B. Wigresd

  BeantwoordenVerwijderen