Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 18 februari 2012

We hebben weer stroom!

Gisteravond wilde ik net bezig met een aanzet voor een blogje voor vandaag, toen ineens alle licht uitging. Ik kreeg geeneens de tijd meer om te bepalen of het over het akelige skiongeluk van de koninklijke familie moest gaan of over consuminderzaken. Ik kon geen hand voor ogen meer zien. Dochter riep van boven: "wat gebeurt er?" Ik riep terug: "een stroomstoring!"
Tja, het was kwart voor elf, dus dan konden we maar het beste naar bed gaan. Ik had mijn mobiele telefoon in mijn broekzak, met behulp van het licht van de telefoon heb ik twee kaarslantaarns aangestoken en twee zaklampen gepakt. Het was aardedonker, de straatlantaarns waren uit, alle huizen waren donker. Na een paar minuten zag je in de huizen van de over- en achterburen schijnsel van zaklampen en kaarsen. Toen we van de eerste schrik bekomen waren, het is toch heel vreemd ineens in het donker te zitten, hebben we onze tanden gepoetst en zijn we gaan slapen. Jammer dat er geen stroom was. Dochter en ik hebben allebei een elektrische deken, maar zonder stroom wordt die deken niet warm.
Dochter wist niet meer zeker of het grote licht in haar slaapkamer nu aan of uit was. Het licht was aan, bleek 2,5 uur later toen we weer stroom hadden. Toen baadde haar slaapkamer ineens in een zee van licht. Ik heb daar laatst een spaarlamp van 23 watt opgehangen, zo'n lamp geeft méér licht dan een 100 watt gloeilamp. Dochter houdt van veel licht, maar niet als ze ligt te slapen.

Om nog even terug te komen op het begin van mijn blogje, ik leef erg mee met de koninklijke familie. Ik hoop dat het allemaal goed komt en dat de prins weer helemaal de oude wordt. Trix, heel veel sterkte in deze nare periode!

10 opmerkingen:

 1. En dan heb je ineens een heul ander blogje dan het oorspronkelijke plan was of niet dan :-)
  't Scheelt dat het op vrijdagavond gebeurde, hoef je geen zorg te hebben over de wekker
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch wel, want dochter werkt op zaterdag en moet om 9 uur 's ochtends beginnen. Gelukkig zit er ook een wekker op de mobiele telefoon.

   Verwijderen
 2. Ook ik leef mee met Trix en haar hele familie. Denk je fijn op vakantie te gaan en dan heb je dit! Misschien een beetje dom van de prins om buiten de piste te gaan skiën bij een hoog lawine-alarm, maar dit wens je niemand toe!
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt wel of alle bedrijven verantwoordelijk voor transport van stroom en onderhoud lantaarnpalen bijna bankroet zijn.

  Wat de prins betreft, hij heeft gegokt en misgerekend. Zelfs de pension eigenaar heeft hem gewaarschuwd.
  Omdat hij dat risico willens en wetens nam, met verantwoording voor kinderen en vrouw, is het nu zo dat Nl op zijn kop staat.

  Misschien is het risico dat hen samen bindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat jullie weer stroom hebben! Als je slaapt maakt het niet zoveel uit, maar als je wakker bent, dan is het toch fijn als je wél stroom hebt. En ik hoop dat de prins er snel bovenop komt, en dát hij er bovenop komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch weer een leuk blogje om op deze zaterdagmorgen te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig was de storing niet overdag. Want dan kan het kil worden zonder cv. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha, denk je dat Trix je blog leest.Zou wel goed voor haar zijn, misschien komt er een dag dat ook zij moet(en) bezuinigen. Maar ik hoop natuurlijk dat Friso geheel zal herstellen ik wens vooral zijn twee dochtertjes en zijn vrouw veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ook ik zat zonder licht, zowel buiten en binnen voor een gedeelten, en dat als je nachtdienst heb in een psychiatrisch ziekenhuis ver van de ander paviljoens, is dat niet zo fijn. Aarde donker in het bos om ons heen, voor de grap heb ik waxinelichtjes met een batterij voor de voordeur gezet. Het had wel wat en het bezuinigde weer flink! goede zondag, hopelijk doet het licht het weer bij mij. gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wens niemand iets vreselijks toe,maar in mijn ogen toch een gevalletje van eigen schuld ,dikke bult, een voordeel HIJ krijgt de allerbeste zorg,

  BeantwoordenVerwijderen