Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 april 2012

Nieuwe verkiezingen?

Het lijkt er op dat er nieuwe verkiezingen komen. De gedoogcoalitie ligt op zijn gat. De gedoger is weggelopen. Zou de oppositie dit minderheidskabinet gaan steunen? Ik denk van niet!
In september verkiezingen?
In België hadden ze ruim een jaar een land zonder regering. Zou Nederland dat ook kunnen?
Waarschijnlijk ga ik na de zomervakantie weer een dag op een stembureau werken. Weer van 7 tot 23.30 uur en dan weer 120 euro verdienen + nog een bedrag voor de scholingsmiddag. Samen goed voor 170 euro.

Wat denken jullie?

11 opmerkingen:

 1. De een z'n dood, is de ander z'n brood;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Korten op de AOW vind ik ook niet kunnen. Hierbij denk ik aan alle arbeiders die hun hele leven gewerkt hebben zonder pensioenopbouw. Ze hebben het nu al niet ruim en dan ook nog gaan korten...nee. Een sociaal leenstelsel voor studenten? Ik ben benieuwd wat de invulling hiervan is...En ga zo maar door. We gaan het nu echt in onze portemonnee voelen! Ik begrijp dat er bezuinigd moet worden maar spaar de zwakkeren in onze samenleving!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerlijk gezegd hoop ik wel op nieuwe verkiezingen. Na alle protesten vanuit het volk was er nog weinig democratisch aan. Voordelige van het verhaal is wel: hoewel er heus wel bezuinigingen komen, zullen ze nu nog even uitgesteld worden.
  Ik hoop dat er dan wat zinnigere manieren komen om te bezuinigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we kunnen hopen wat we willen,maar dit kabinet is er toch ook gekomen omdat mensen dachten dat alles dan beter zou worden? En wat voor kabinet er ook aan de macht is, het zijn toch altijd al de zwakkeren in de samenleving geweest die moeten lijden als er bezuinigd moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me leuk om een dag op een stembureau te werken. Mocht het zo ver komen, hoe meld je je hier voor aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huib,

   Zelf zou ik ook een dag op een stembureau willen werken. Rond de vorige verkiezingen heb ik een mailtje naar de gemeente gestuurd, maar daar heb ik nooit wat op gehoord.

   Vandaag heb ik weer op de website van de gemeente waar ik woon gekeken. Hier staat vermeld dat je altijd contact met de gemeente op kunt nemen om te vragen of er behoefte is aan nieuwe leden van een stembureau. Dus vandaag heb ik maar weer een mailtje gestuurd.

   Als ik nu weer niets hoor, dan ga ik gewoon bellen of even langs bij de gemeente.

   Het lijkt me gewoon heel erg leuk om op een stembureau te werken!

   Groeten van Pecunia.

   Verwijderen
  2. Ik ben er een paar jaar geleden mee begonnen. Er stond toen een oproep in de plaatselijke krant. Daarna heb ik steeds een uitnodiging gehad met de vraag of ik weer wilde meewerken. Vorig jaar hoorde ik dat vrij veel bejaarden die al heel lang meewerkten niet opnieuw een uitnodiging hadden ontvangen. Waarschijnlijk hebben ze in Groningen dus te veel aanmeldingen en moesten ze selecteren.

   Verwijderen
  3. Hoi Zuinigaan,

   Bedankt voor de reactie.

   Misschien is het hier net zo, dat ze allang genoeg aanmeldingen hebben.

   Wel zielig voor die bejaarden die al jarenlang meewerkten.

   Volgens mij zitten er bij het stembureau bij mij in de buurt al jarenlang zo ongeveer dezelfde mensen.

   Waarschijnlijk hebben ze in mijn stad nog steeds genoeg mensen voor stembureaus. Ik heb zelf nog nooit een advertentie gezien. Toch heb ik vandaag maar weer eens, met het oog op eventuele verkiezingen binnenkort, weer een balletje opgegooid.

   Het lijkt me echt leuk om te doen, werken op een stembureau, en ik leer er ook weer van. Maar ik hoor van zoveel mensen die al werken voor een stembureau hier in de stad.

   Op mijn koor waren er al minstens twee of drie mensen die voor een stembureau werkten...

   Nog een prettige zondagavond.

   Groeten van Pecunia.

   Verwijderen
 6. Anoniem 12.04
  Volgens mij werd er niet rechtstreeks gekort op de AOW, maar ging het om het koopkrachtplaatje na de BTW-verhoging. Dan nog gaat het om slechts iets meer dan een tientje per AOW-er op jaarbasis: http://www.welingelichtekringen.nl/20458-willemse.html . Om daar nou een kabinet op te laten vallen is crimineel, gezien de stijgende rentelasten die straks veel meer dan dat ene tientje zullen bedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oudere mensen zijn veel meer medicijngevoelig en voor ieder recept € 9,- te moeten betalen met een maximum van € 160,- per jaar is toch iets meer dan het door u genoemde tientje.

   Verwijderen
 7. Van de maatregelen die op stapel stonden had ik nog het meest moeite met de 9 euro per receptregel. Naast het eigen risico en de zorgverzekering + aanvullende verzekering zou ik ook nog eens per jaar 9x9x4 euro = 324 euro op moeten hoesten. In totaal aan ziektenkostenverzekering, eigen risico en eigen bijdrage € 2059,- per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen