Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 8 mei 2012

Bezuinigen: stoppen met roken

Afbeelding van KWF
Ik rook zelf niet, maar ik ken iemand die elke maand 130 euro in rook op laat gaan. HONDERDDERTIG euro! Dat is 1560 per jaar! Stel, je begint op je 18e jaar en je rookt 50 jaar lang. Reken dat eens uit! Dat is 78.000,- euro (en dan heb ik nog niet eens rente gerekend over dit bedrag).  Daar kun je hier in de regio een heel huis met vier slaapkamers en 230 m2 vloeroppervlak voor kopen! Klik hier maar eens. En ook dit huis is best aardig. Goed, het is hier in de regio en misschien kun je daar in de randstad nog geen garagebox voor aanschaffen, maar toch! Hier op het mooie Groninger land is zo'n bedrag genoeg voor een heel huis!

Weet je wat er op een pakje sigaretten staat? ROKEN IS DODELIJK. De meeste mensen trekken zich daar niets van aan, maar het staat er wel. Door te roken leef je jaren korter. Je hoest en je stinkt. In feite is roken zelfmoord op termijn. Dat klinkt heel erg cru, maar eigenlijk is het wel zo! Waarom niet stoppen?

Ik raad iedereen die wil bezuinigen, aan om te stoppen en wel zo snel mogelijk! Investeer geld in je stoppoging en ga er voor. Een stoppoging mag best wat kosten, het levert immers heel veel geld en een betere gezondheid op! Als je met 30 jaar stopt, leef je 10 jaar langer!
Ik weet, het kost moeite, want tabak is heel verslavend, maar stoppen kan wel! Wees ervan overtuigd dat ook jij het kunt en doe leukere dingen met het geld dat je overhoudt.

28 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal met je eens, ik snap rokers sowieso niet. Het is duur, slecht voor je, je gaat stinken en steeds meer mensen blijven maar liever uit je buurt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij roken ook, en hebben nog steeds sjans ;)

   Verwijderen
 2. Nicotine is een rot-drug. Ik merk aan mijn man,hoe moeilijk stoppen is. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader heeft jaren gerookt en stoppen lukte steeds niet. Tot hij begin 50 een hartinfarct kreeg en erachter kwam dat roken het niet waard was om ziek van te worden en hij wilde graag met mijn moeder oud worden.
  Hij heeft toen opnieuw een poging gedaan om te stoppen met roeken en heeft nooit meer gerookt. Hij is nu in de 70.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van huis uit de enige die niet rookt. en blij toe. Ik zie hoe lastig het is om er mee te stoppen. Zeker als blijkt dat je voor vrijwel alle hulpmiddelen een redelijke allergische reactie hebt.
  Maar als je rookt, is stoppen een goede bespaarmethode.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het zo makkelijk was om te stoppen, zouden er veel minder mensen roken :) Rook gelukkig niet meer, een snelle berekening leert dat het voor manlief en mij al 10.000 heeft bespaard sinds 2005. Goede motivatie om er nooit meer aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn lief is 1,5 jaar geleden gestopt met roken...en we hebben het geweten! Concentratiestoornissen in het verkeer...erg chagerijnig, maar hij houdt het nog steeds vol! Hij eet lollies bij de vleet (ook slecht voor je gebit en gezondheid maar minder slecht dan roken...) en verlangt af en toe nog erg naar een sigaret. Waarom stoppen met roken? Slecht voor je gezondheid, het stinkt, honderden euro's blaas je de lucht in, maar vooral ook als voorbeeld voor je kinderen! Steeds meer jongeren gaan al op jonge leeftijd roken. Met alle gevolgen vandien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik was een verstokte roker!De 30 shaggies per dag vond ik allemaal even lekker.Pas toen ik echt de out-cast werd,vond ik het t waard om een poging te doen om te stoppen.Huilend heb ik mijn laatste shaggie gedraait en opgerookt en ben er toen vanaf gebleven.Nog steeds (na 7 jaar)verlang ik regelmatig naar mijn vriendje.Maar de kosten nu zorgen er mede voor dat ik er af blijf.
  Ik weet hoe moeilijk het is, ik rookte 16 jaar.Maar het is het waard!Dat ik moest afvallen, omdat ik in de jaren van niet roken toch een kleine 30 kilo aan kwam,was ook zwaar.Nu 18 kilo kwijt (en daar tevreden mee)en een schoon huis, frisse kleding én geld over!
  groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het verlangen blijft inderdaad, zo heel af en toe steek ik er nog wel eens eentje op....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. potjandriedorie..................voor dat bedrag kun je hier niet eens een twee kamer flatje kopen........een vergelijkbaar huis in onze regio doet al snel een 350.000.
  een rijtjeshuis met een klein achtertuintje doet hier in onze woonplaats in de omgeving van tilburg, toch al gauw 225,000.
  't is dat we hier de hele familie, kinderen en ons kleinkind hebben wonen en manlief hier werk heeft.......anders gingen we toch eens daar bij jullie kijken. hihi......en stoppen met roken hoeven we daarvoor niet eens, we roken niet! ik weet echter van mijn ouders dat het een vermogen kost, die gingen van de "stoppen met roken pot" 3 keer per jaar, riant op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een enorm bedrag zeg!!! Dat is prachtig om uit te sparen. Ik las laatst uit de bibliotheek een boek dat heette 'toen roken nog gezond' was, over reclame voor sigaretten. Interessant om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. helemaal mee eens, je kunt kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Man en ik zijn van huis uit niet-rokers. Ook in de rest van de familie weinig rokers. Als kind was ik astmatisch en er is me heel wat ontzegd omdat toen nog overal gerookt mocht worden. Ben blij dat er zo'n aandacht voor de slechte gevolgen van roken is voor de rokers zelf en hun omgeving en ja, als een roker stopt krijgt hij daar ook nog de bonus van een flinke financiële besparing bij! Je snapt gewoon niet dat er überhaupt nog zoveel gerookt wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga liever dood met een sigaret in mijn mond in de randstad dan in dat huis als een eenzame arme ziel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een ontzettend vreemde reactie...

   groet
   L

   Verwijderen
  2. Bedoel je in dat goedkopere huis in Groningen? Intrigerende reactie!

   Verwijderen
  3. Als je stopt met roken hoef je niet persé in een huis in Garrelsweer te gaan wonen, je mag ook in de randstad blijven. Best een leuk dorp trouwens, Garrelsweer, niets mis mee.

   Verwijderen
 14. Ik laat je blogje vanavond aan echtgenoot lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je een smartphone hebt, is er een app. Ik heb daar een ruim pakje per dag op ingevuld maal twee omdat ook vriend stopte.
  dat is aan het eind van het stopjaar ruim 4000,- Opzettelijk iets meer ingevuld zodat, toen ik het na een paar weken moeilijk had keek hoeveel we al hadden bespaard- ik mijn doel had gezet op meer dan 4000,- sparen wat alleen zou kunnen lukken door geen sigaretten meer te kopen. _Bij elk moment van zwakte of trots even kijken naar het gespaarde geld en nu bij het zien van de ruim 2000,- euro op mijn bank weten dat ik nooit in mijn leven geld ga investeren voor een gore pestverslaving waar je ziek, vies, goor, onaantrekkelijk en arm van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. mijn man rookt 65.00 euro per week op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat veel, van zijn eigen zakgeld?

   Verwijderen
  2. Reken uit hoe lang het duurt voor hij zijn porsche, gitaar, droomreis, huis, of wathijmaarzouwillen bij elkaar heeft door niet meer te roken, of hoeveel hij al had kunnen hebben. (schrok me suf toen ik erachter kwam dat we allang een huis hadden kunnen kopen van alle opgerookte ellende)Was mij genoeg motivatie om acuut te stoppen.

   Verwijderen
 17. Het schijnt moeilijker te zijn om van de nicotine
  dan van de heroïne. Trouwens nicotine is de nieuwe heroïne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na de eerste nicotine lezen men 'af te komen'

   Verwijderen
 18. Haha nou voor 78.000 koop je hier nog geen hondenhok voor hoor.
  de prijzen gaan hier pas tellen vanaf 230.000
  dan heb je een rijtjes huis in een woonwijk van 4 kamers en een klein tuintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gelukkig heb ik zelf nooit gerookt. Goed, nicotine zal wel verslavend zijn, maar ik denk aan alle bijwerkingen, zoals gezondheidsrisico's, eerder rimpels, nicotinevingers, etc.

  Een voordeel van roken is dat je op je werk ongemerkt meer pauze kunt nemen. Ik heb weleens van iemand gehoord die niet rookte maar wel af en toe met een blikje cola o.i.d. naar buiten ging. Dat was dan haar 'rookpauze'.

  Ik schrik ook van de prijzen die mensen voor een pakje sigaretten moeten betalen.

  Wat geld uitsparen betreft: hetzelfde geldt voor loterijen en alcohol, hoewel af een toe een wijntje feestelijk is.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ben ook blij dat ik acht jaar geleden ben gestopt met roken!
  Dit huisje vond ik trouwens ook wel leuk: is nog goedkoper! De eerste woning die jij noemt heeft een vervuilde bodem (misschien daarom zo goedkoop?).
  Maar of ik in Oude Pekela zou willen wonen is een tweede... : http://www.funda.nl/koop/oude-pekela/huis-47986241-hendrik-westerstraat-95/
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.funda.nl/koop/oude-pekela/huis-47986241-hendrik-westerstraat-95/
   Oeps de link doet het niet.. sorry!

   Verwijderen