Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 9 mei 2012

Bijna 400.000!

Euro? Nee, helaas, geen euro's, ik doe niet mee aan een loterij of zo. Nee, ik bedoel bezoekers sinds ik in september van weblog overstapte naar blogger. Op web-log had ik, totdat men daar de overstap maakte (of tenminste een poging probeerde te doen om dat te regelen) naar weblog, ongeveer tussen 1.300 en 1.600 bezoekers per dag.

Op 18 augustus 2011 schreef ik op web-log daarover het volgende:
Op 21 augustus 2007 startte ik mijn weblog.  Even wat cijfertjes:
Inmiddels ben ik 4 jaar en 1.398 berichten en ruim 8.000 reacties verder.
Per dag wordt dit weblog door tussen 1.300 en 1.600 bezoekers gelezen, met uitschieters naar 2300 in november vorig jaar. Zo veel mensen die iedere dag weer komen lezen!
In dit jaar waren er tot nog toe 348.734 pageviews uit 86 landen, o.a. uit Koeweit (70), Egypte (45), Rusland (355), Ecuador (37) en nog veel meer landen.  Bijna 3% (10.130) van mijn lezers komen uit de VS! In 2010 heb ik 511.153 pageviews gehad, dus ruim een half miljoen. Zo nu en dan ben ik heel verbaasd over deze aantallen.


Nu, op Blogger, zit ik dit jaar dagelijks tussen 1500 en 2475 (op 2 februari 2012) bezoekers. Die bezoekers hebben tot vandaag 2889 reacties gegeven op mijn berichten. Het aantal lezers uit de VS is aanmerkelijk kleiner geworden, namelijk 0,64%. Blijkbaar hebben veel lezers uit de VS mij niet meer terug kunnen vinden na een onderbreking van bijna 3 maanden. Niet zo verbazend, want dat is ook wel erg lang!
Zoals je in de rechterkolom kunt zien, nader ik het getal 400.000 bezoekers. Ongelooflijk!
Ik vind het heel leuk, al die lezers die hier een kijkje komen nemen.Mocht je suggesties hebben voor onderwerpen voor dit blog, dan vind ik het leuk als je mij mailt of een bericht achter laat. Ik kan je niet garanderen dat ik er over ga schrijven, want het hangt van het onderwerp af of het mij aanspreekt.

15 opmerkingen:

 1. Leuk hè, dat spitten in de statistieken, bijna gefeliciteerd;-) met alweer zoveul pageviews!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaat dat goed zeg, ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd ook (alvast). Jammer dat je van Blogger geen euro krijgt voor elke pageview ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, zoveel pagevieuws! Opmerkelijk dat er ook veel mensen uit het buitenland je blog lezen, nederlanders in het buitenland of vertaling? Ik lees je blogs dagelijks en het inspireert en motiveert me om te blijven consuminderen! Onderwerp voor een blog: mannen en consuminderen! Vaak zijn het vrouwen die blogs schrijven over consuminderen. Hoe zit het met de mannen? Er zijn maar weinig mannen die een blog schrijven over consuminderen. Consuminderen mannen of is het echt iets voor vrouwen? Consuminderen en kinderen! Hoe staan zij hier tegenover?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lezers.Als die net als ik leren van je blog,is dat veel invloed. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk voor je, gefeliciteerd! ga zo door, zou ik zeggen!
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een lezers! Ik nader ook de 400.000 maar heb daar beduiden langer over gedaan! Ik zit nu op de 1000 tot 1400 bezoekers per dag met soms uitschieters naar 1600 of 1800.
  Dat is sinds december 2010.
  Stel je eens voor dat je voor elke pageview een cent had gekregen....;-)

  Ik blijf je in ieder geval met veel plezier lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon zo doorgaan. Ik geniet dagelijks van al jullie blogs en volg er een hele serie. Vind het erg leuk om te lezen en motiveert om te blijven opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Ik kijk er ook regelmatig naar. Het valt mij op dat ik op werkdagen twee keer zoveel bezoekers heb dan op zaterdag en zondag. Ook in vakanties is het rustiger. Ik vraag me dan af, of er bijvoorbeeld vanaf het werk vaak blogs gelezen worden. Of zijn het juist huisvrouwen die lezen en die daar op zaterdag en zondag niet aan toe komen, omdat dan het gezin thuis is?
  En ja, als je het tot je door laat dringen wat het kan betekenen als zoveel mensen je tips lezen? Geweldig!
  Ik merk dat de bezoekersaantallen nog altijd stijgen. Ook bij mijn eigen blog, waar de mogelijkheid tot reageren uit staat. Ik denk dan ook, dat steeds meer mensen bewust op zoek zijn naar bespaartips. Denk je ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar tips om zuiniger aan te doen..........er komt bij heel veel mensen, tenslotte toch heel wat minder in het laadje. ik heb hier al heel wat geleerd, maar ook bij jou teunie (ik kijk iedere week een paar keer bij je ;-))..........waarvoor oprechte dank. fijn dat we zo van elkaar kunnen leren!

   Verwijderen
  2. @Teunie - Dat is ook wat ik merk: veel grotere aantallen bezoekers door-de-weeks dan in het weekend, in de vakanties en op feestdagen. Blijkbaar hebben lezers het dan veel te druk met andere dingen.

   Verwijderen
 9. Gefeliciteerd met al zoveel bezoekers! Ik was al blij met 13000 hahahaha en dan heb ik het over totaal.

  Vooral doorgaan want jouw blog is de eerste die ik elke dag lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat met bijna 400000 bezoekers!

  Ik vind alle onderwerpen op dit blog leuk om te lezen. Het is inspirerend om te zien hoe het mogelijk is om met een bepaald boodschappenbudget toch lekker en gezond te kunnen koken. Bepaalde recepten van dit blog maak ik nog regelmatig klaar, zoals de zuurkool Hawai en de Spaanse bruine bonensoep.

  Ook de onderwerpen uit de actualiteit lees ik altijd met veel plezier.

  Dit is een van de blogs die ik al jarenlang volg. Het blog van Teuni en het blog van Spaarcentje lees ik ook regelmatig mee. Ook nog een aantal andere blogs. Helaas zijn er altijd mensen die stoppen, maar er komen nog altijd inspirende bloggers bij.

  Zelf reageer ik bij diverse consuminderblogs onder de naam Pecunia, omdat ik eerst ook een consuminderblog wilde beginnen onder deze naam. De reden dat ik (nog?) geen blog ben begonnen is de twijfel of ik iedere dag wel voldoende inspiratie heb om een stukje te schrijven.

  Zuinigaan, ga zo door met het blog.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik val om van je cijfers :-)
  Dat is toch een groot compliment; veel mensen kunnen blijkbaar iets met wat jij schrijft. Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn zus in de USofA leest ook je blog op mijn advies. En ik ook natuurlijk. Wat mij aanspreekt aan je blog of aan jou is dat je met beide benen op de grond staat in de Groningse/Friese klei zeg maar en geen pretenties hebt/niet afgeeft op anderen en het heel erg basic houdt. Heel goed van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig, wat een bezoekers! Dit was de eerste webblog die ik volgde enne... ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen