vrijdag 25 mei 2012

Naar Ameland!

Vandaag begint mijn korte Pinkstervakantie op Ameland! Heerlijk weer een lang weekend met dochters aan zee. Vorig jaar en het jaar daarvoor gingen we met Pasen, deze keer met Pinksteren.
Ik wilde dit jaar eigenlijk een midweek in de meivakantie, ik had ook al geboekt, maar toen kwam ik er achter dat jongste dochter in die week gewoon lessen had en ook tentamens. Oudste dochter en ik konden wel.
Tja, dat was niet de bedoeling, dat jongste niet mee kon. Dus heb ik snel omgeboekt naar het Pinksterweekend.

Opmerkelijk: ik ontving een mailtje van de verhuurder dat mijn accomodatie (lees caravan) al schoongemaakt was! Ik kon er vanaf de boot zo in! Helemaal fantastisch dat ze mij niet de troep van de vorige huurders laten opruimen en schoonmaken! Wat een verwennerij! Maar, dat schoonmaken is toch niet meer dan logisch? Ik moet er wel om lachen, waarschijnlijk is het een stagiaire die denkt dat zo'n mailtje iets toevoegt aan de service die ze verlenen.
Hoe dan ook, ik heb er zin in!
Oudste en ik gaan vanuit Groningen, jongste reist vanuit Wageningen. Het is wel een lange reis. Vroeger ging er een rechtstreekse bus via Dokkum, nu moet je eerst met de trein naar Leeuwarden en dan nog met de bus naar Holwerd. Een beetje jammer van de tijd en van het geld dat we kwijt zijn!
Volgend jaar een weekendje met dochters ergens dicht bij Wageningen waarschijnlijk. Heb jij nog leuke tips voor een weekend in die regio?

9 opmerkingen:

  1. Fijn zeg, geniet ervan! En mij lijkt ook dat schoonmaken erbij hoort. Vaak kun je als gast kiezen; je maakt zelf schoon of je borg wordt daarvoor ingehouden. Maar als 'nieuwkomer' mag je altijd verwachten in een schone accommodatie te komen, dit gaat puur om wat je doet als je weggaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk,en nog met mooi weer ook!Als je eerder van de accommodatie gebruik kunt maken dan de normale inchecktijd dan is dit natuurlijk wel een fijne Service,heb zelf een keer 4 uur moeten wachten (vroege vlucht) op het schoonmaken van de kamer.

    Fijn Weekend,Groet Alys

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ameland is vandaag uitgeroepen tot leukste uitje van Friesland dus het wordt vast een succes. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Achter Lunteren ligt een leuk pannenkoekenhuis! En dat is enigszins in de buurt van Wageningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veul plezier en je hebt er mooi weer bij
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien een Stayokay ergens in die buurt, zeer betaalbaar, vaak op mooie locatie's en gebruik van gemeenschappelijke keuken, fijne tijd op Ameland met dit prachtige weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb gekeken op de site van Stayokay, het is niet meer mogelijk om zelf te koken, jammer!

      Verwijderen
  7. Geniet samen van het Pinksterweekend op Ameland. Het is in ieder geval prachtig zomerweer!

    Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.