zondag 3 juni 2012

Geld terug van Eneco

Ik ben overgestapt van Essent naar Eneco, mijn contract ging ergens in april dit jaar in. Omdat er sprake was van contractbreuk, moest ik boete betalen aan Essent. Vijftig euro voor het electriciteitscontract en nog vijftig voor het gascontract. De nota kon ik declareren bij Eneco.
Ik heb het geld al gestort gekregen. Het valt me erg mee, het is vlot afgehandeld.
Op 22 mei betaalde ik de boete aan Essent.
Op 31 mei ontving ik 100 euro van Eneco.
Zoals het er nu naar uitziet, ga ik door de overstap echt besparen op de kosten van energie. Dit komt vooral door de overstapbonus. Ik betaal nu voor netwerk en energie €62,- per maand

12 opmerkingen:

  1. dat is bijna niets! En dat is supersnel geregeld...
    Wij gaan per 8 juni ook over naar een andere leverancier, maar wij krijgen de overstapbonus pas bij de eerste afrekening, vond ik wel een beetje raar, zoiets regel je toch direct, is dat in ieder geval afgehandeld. Maar nee hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brutale vraag misschien, maar wat betaalde je bij Essent? Ik ben daar namelijk nu nog contractant.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Essent ben ik vanaf september t/m half april klant geweest, dus net in de koude maanden. Mijn maandbedrag was omgerekend veel hoger, maar dat is ook logisch. Volgens mij zijn de tarieven van Essent niet zo verschillend van Eneco. Door de overstapbonus wordt het financieel gezien interessant. Ik verbruik weinig en krijg precies dezelfde bonus als mensen die het (drie) dubbele verbruiken.

      Verwijderen
    2. Ik heb het voor je uitgerekend. In deze herfst/winter/voorjaar periode (7,5 maanden) betaalde ik gemiddeld 96 euro per maand. Ik heb van Essent een bonus ontvangen van 250,- . Als je die doorberekent in het maandbedrag, kom ik op een maandbedrag van €62,70 bij Essent.

      Verwijderen
  3. Scheelt de prijs per kuub echt zoveel? Want je betaald inderdaad maar een klein maandbedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze vragen maar een laag maandbedrag omdat ze aan het einde van het contract de overstapbonus (€230) verrekenen. Als je hun echte prijs rekent, dan zou mijn maandbedrag bijna 20 euro hoger zijn.

      Verwijderen
  4. Dat is wel erg weinig, kun je de maandtermijn niet ophogen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Alicia: Volgens mij klopt het maandbedrag, waarom zou ik het maandbedrag ophogen? Ik ga de maandtermijn niet ophogen. Als ik veel geld terugkrijg, ontvang ik daar geen rente over. Ik kan dat geld beter zelf op een spaarrekening zetten als ik denk dat het maandbedrag wat aan de lage kant is.

      Verwijderen
  5. Dat is echt heel erg weinig, super zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Valt me niet tegen van meneer Eneco. Sterker, valt me mee, dat ze zich aan de afspraken houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Laag bedrag zeg!
    Daar kunnen veel mensen nog iets van leren!

    Wij hebben een bedrag van €85,- per maand, en zijn met 2 volwassenen en 1 baby,
    Ook niet verkeerd volgens mij...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.