Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 10 juni 2012

Koud!

Brrr wat was het de laatste tijd toch koud voor juni!
Ik slaap al weken onder een zomerdekbed en de elektrische deken is naar zolder, want het is immers zomer?  Nou, eigenlijk heb ik er wel spijt van dat het winterdekbed opgeruimd is. Ik slaap met een extra zomerdeken en dan ook nog een fleeceplaid over dat zomerdekbed, anders is het veel te koud.
Gelukkig scheen vandaag de zon regelmatig en heb ik vanmiddag buiten in de zon gezeten. Daar was ik hard aan toe! Echt genieten daar in de zon op mijn terras. Ik ga dieper ademen en voel me heel ontspannen, mmmm lekker! Gevolg is wel dat ik daar in die zon in slaap dreigde te vallen en de kans liep te verbranden. Gelukkig kwam jongste dochter met haar vriend. Die zouden eten koken. Helemaal luxe, dat er voor mij aan huis gekookt wordt! En verse aardbeien als toetje!

Ondanks de koude heb ik niet extra gestookt. Ik gebruikte een lekker warm jasje en een plaid over de benen. Vandaag weer de meterstanden genoteerd.
Nog steeds zuinig met gas en stroom.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook altijd zo'n koudkleum.Ik kreeg een nieuw matras en dat was dan niet goed dat er een elektrische deken op zou liggen.Nou ja dat ding dus aan de kant...maar ik ging er tegen opzien om naar bed te gaan.Maar ik heb nu de oplossing!
  Ik heb de 'deken los op mijn matras gelegd,dus boven op het hoeslaken.Dekbed erover zet het 2uurtjes aan.Als ik dan naar bed ga dan vouw ik het losjes op naast mijn bed en spring snel onder de warme wol!!Heerlijk!!Anne-Mae

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een temperatuur van 20 graden in huis. Het is flink opgewarmd door de warme periode in mei. We hoeven dus niet te stoken en houden alle zonwering in bedwang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze maand al vaak de verwarming aangezet. Normaal doe ik dat nooit in juni, maar het was hier met 18,5 graad toch echt te koud. Vooral omdat het zo vochtig was.
  Voor mijn gezondheid en mijn energieniveau is het niet goed als ik het te koud heb.
  Op ons bed ligt wel het zomerdekbed, maar ik heb er zelfgemaakte gebreide lapjesdekens op gelegd en meestal heb ik twee kruiken nodig.

  We merken goed dat onze zoons niet meer thuis wonen. Die douchten vroeger vaak erg lang. Nu ze uitwonende studenten zijn, douchen ze veel korter als ze weer thuis zijn. Dat is nu blijkbaar een gewoonte geworden. Zij we blij mee :-)
  Manlief en ik zetten de douchekraan wat minder ver open. Dus minder water en minder gas nodig.

  Groetjes, VeggieMo (die nu de standen op gaat nemen en aan de afwas gaat)

  BeantwoordenVerwijderen