Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 9 juni 2012

Oranje

Vanavond is de eerste wedstrijd van Nederland in de strijd om het EK voetbal. Het zegt mij niet zo veel, ik ben geen voetbalfan, maar het zou toch leuk wezen als Nederland in de kwartfinale zou komen, anders is het zo verrekte sneu voor al die mensen die hun auto, tuin, huis, fiets of wat dan ook versierd hebben.

In mijn vorige buurt was een WK of EK absoluut niet te missen: de hele straat kleurde oranje en in veel achtertuinen verrees een partytent met een tv, waar onder het genot van een aantal kratten bier de wedstrijd gevolgd werd. Er werd geschreeuwd en getoeterd dat het een aard had. Onrustig bleef het tot diep in de nacht. Arme jij als jij toevallig hard moest leren voor een tentamen of zo, dan kon je maar het beste een hutje op de hei betrekken en vooral niet thuis blijven.

Hier in de buurt valt het reuze mee. Nou ja, de buurman heeft zijn hele zijgevel bedekt met oranje vlaggen, maar verder is het vergeleken met de oude buurt is er opvallend weinig oranje.
In de supermarkt is oranje volop aanwezig: oranje kleurige vleesproducten, oranje tompoezen, oranje versiering, oranje bloemetjes met vlag en voetbal, je kan het zo gek niet bedenken.
Bij de drogist zag ik gisteren maandverband met oranje clip. Zou dat een haarclip zijn, of is de clip bedoeld om het maandverband op zijn plaats te houden.
Heb jij nog opmerkelijke oranje artikelen gezien?

Aanvulling om 15.15 uur: in het begin van de straat, waar bijna alleen maar huurhuizen staan, is alles toch wel helemaal oranje en rood-wit-blauw. Mijn route is bijna altijd via het andere einde van de straat, daar niets van dat alles.
Het waait trouwens ongelooflijk hard, ik was al bang dat ik tijdens het fietsen stukken populier op mijn hoofd zou krijgen. Beetje eng eigenlijk! Ik ben nu weer veilig thuis.

Voor alle oranjefans! Heel veel plezier vanavond! En hopelijk in de komende tijd!

8 opmerkingen:

 1. Kaas met voetbalverpakking!
  En het leuke is dat het na de gekte allemaal voor de helft van de prijs te koop is.
  Ik heb in de winkel wel eens een pak Honig macaroni voor 10 eurocent gekocht.
  Alleen de verpakking was voetballerig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou dan kunnen alle niet oranje fans daar dan hun voordeel mee doen aanvalluh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In onze straat hangt er veel minder oranje spul dan twee jaar geleden. Ook in andere straten in onze wijk zie ik dat. Misschien heeft hier toch de crisis al wat harder toegeslagen?

  Ik heb er niet op gelet in de winkels wat er voor bijzondere oranje dingen liggen. Wel vallen me de reclames op dat je bij elke supermarkt oranje dingen gratis krijgt. En dat je ze vooral moet sparen (?) Ben vast een droogpruim aan het worden, maar ik vind het zo zonde van al die grondstoffen en straks ligt het in de vuilnisbak.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we kunnen ons er natuurlijk heel druk om maken ,maar zolang iedereen bij deze winkels blijft winkelen en alles aanpakt zullen ze ermee doorgaan, dus ik denk bij mezelf straks is het allemaal weer voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel leuk.Wel bewaar/hergebruik ik altijd alles. We hebben een plank voor de oranje gadges in de kast(gekregen spullen,soms gratis na het EK of WK) Hier op de galerij vlaggetjes, maar we doen er al 6 jaar mee (3e toernooi dus)Die zijn toen gezamenlijk gekocht en als er eentje sneuvelt, kopen we om en om een nieuwe.Vanavond bij elkaar voetbal kijken, waarbij iedereen iets mee neemt en het dus niet duur hoeft te zijn.Geen uitbundigheden met toastjes en taart en... dat krijgen we niet op.Voor mij buitensporig een paar blikjes bier gekocht.Verder geen extra's.Op naar een gezellige avond,daar gaat het me om.Het voetbal zelf... ach.
  Voor een ieder die er zin in heef": veel plezier.Voor de rest: het stopt vanzelf weer.
  Groet, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hopelijk gaan ze het wel halen ,want de eerste wedstrijd is helaas verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja het begint meer en meer op een weg werp maatschappij te lijken hier, al die oranje dingen die over ene paar weken weer in de prullenbak liggen, al dat geld dat weer is uitgegeven voor niks dan. Maar goed het geeft de mensen weer een goed gevoel en de supermarkten weer een volle rekening.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oranje maandverband? Bizar.

  BeantwoordenVerwijderen