Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 28 juli 2012

Belastingen 2011 - definitieve aanslag

Gisteren ontving ik twee blauwe enveloppen. Ik kreeg toch wel een beetje de griebels van die dingen! Wat nu als blijkt dat ik nog heel veel moet betalen? Open maken, of toch maar niet? Nou ja, wat is dat nou? Durf ik geen blauwe enveloppen meer open te maken? Favoriete uitspraak van mijn moeder: een mens lijdt het meest door het leiden dat hij vreest.

Duzz: open die dingen!
Nou dat viel wel mee!
Mijn definitieve aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen is vastgesteld op €5957,-. Te betalen nul euro.
Definitieve aanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet: nul euro.
Mooi zo!

3 opmerkingen:

  1. Hier komt het ook ongeveer rond de nul uit, gelukkig. Moet ik er wel bij zeggen dat ik in januari ook al een keer iets heb gekregen als soort verrekening.

    BeantwoordenVerwijderen