Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 21 juli 2012

Waar blijft mijn geld?

Regelmatig schrijf ik op wat mijn saldo's zijn en hoeveel contant geld ik in huis heb.
Op de een op andere manier wil het totaalbedrag na 30 mei niet meer groeien, integendeel, het bedrag is lager geworden !
Hoe kan dat nou, waar is dat geld gebleven?
Misschien moet ik op 30 juli het totaalsaldo gaan berekenen. 21 juli is geen goed moment om te vergelijken. In precies 2 maanden is er 2x salaris binnengekomen en zijn er twee keer vaste lasten als hypotheek, zorgverzekering, gemeentelijke- en waterschapsbelasting, energie, telefoon etc betaald en kan ik een "eerlijker" vergelijking maken. Misschien valt het dan best wel mee en is er toch wel wat geld gespaard.
Ik heb in juni wel €567 betaald voor onze reis naar Gran Canaria in december. Zo raar is het ook weer niet als ik weinig gespaard zou hebben.

6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar hoor! En dat soort grote uitgaves schelen natuurlijk behoorlijk in wat je overhoud.

  Daarbij schreef je volgens mij dat je kosten voor boodschappen steeds iets hoger waren dan anders.

  En meerdere kleintjes maken natuurlijk 1 grote.
  Als je wekelijks 10 euro meer kwijt bent aan boodschappen, dan is dat in 2 maanden 80 euro.

  Ik ben benieuwd wat je conclusie gaat zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk valt het straks toch allemaal mee! Maar inderdaad, het kan 'm ook deels in de boodschappen zitten en in de vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De boodschappen en je vakantie. Willem Sonneveld schreef ooit een leuk liedje over a.s. schoonzonen. Haha. Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms lijkt geld te verdampen. Juist door ongewone uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jup... Soms gaat het hard... Het is niet leuk, maar het gebeurd wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je inderdaad moet wachten tot het einde van de maand voor een eerlijke vergelijking. Is het niet zo dat je nog een keer salaris moet krijgen voor 30 juli?

  BeantwoordenVerwijderen