Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 20 augustus 2012

2007 - 2012 - 1e lustrum!

Het is bijna zo ver dat ik mijn eerste lustrum ga vieren, op 21 augustus 2007 schreef ik mijn eerste bericht op Weblog.nl. (klik op de link om dit bericht te lezen) Inmiddels ben ik bijna 5 jaar verder!
Toen woonde ik een paar maanden in mijn koophuis. Nu heb ik 26.000 euro hypotheek afgelost en ik ga gestaag verder.
Op mijn oude weblog staan 1525 berichten. Hier bij blogger heb ik inmiddels zo'n 420 berichten geschreven. In totaal 1945 berichten in 5 jaar, dat is iets meer dan 1 per dag. Vanaf september afgelopen jaar zijn hier op blogger al weer heel veel bezoekers geweest, namelijk wel meer dan 600.000.

Ik vind het nog steeds leuk om over zuinig leven te schrijven, dus ga ik vrolijk verder. Welke berichten vind jij het leukst?

27 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je eerste lustrum!
  Zelf zal ik niet veel van je blogs hebben gemist in die vijf jaar.Ben er dol op en ik hoop dat je gewoon door gaat! Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je lustrum! Hopelijk komen er nog vele meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Zuinigaan,

  Van Harte! Super dat je al zo lang en vaak blogt, ik lees je blogjes met veel plezier.Het ene blogje spreekt me meer aan dan het andere maar das logisch!
  Ik hoop dat je nog jaren doorgaat,wens je een fijne dag en vakantie!

  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw 26.000 euro afbetaald! Wat goed griet! En dat je het schrijven blijft doen vind ik ontzettend fijn. liefs Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte!! en 26.000 is fenomenaal!! Zuinig en groen huishouden/tuinieren/koken/persoonlijke verzorging vind ik meestal het interessants. Ga aub door!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd en dat er nog veel blogjes mogen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gefeliciteerd met je 1e lustrum. Ik hoop dat je nog veel blogjes schrijft. Zuinig huishouden en koken vind ik meestal interessant. Maar ik geniet van al je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd, je bent echt super bezig! Ik vind zelf vooral de berichten over het aflossen van de hypotheek leuk, omdat ik daar ook mee bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd! Blijf bloggen. Regelmatig leer ik van je.Zelfs bij AH denk ik soms aan je,omdat ik dan bij jou over de aanbiedingen las.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, gefeliciteerd met je 1e lustrum! Bij het doorkijken van de (consuminder)blogjes gebruik ik jouw blog altijd als 'startpagina':-) Vrijwel gegarandeerd elke ochtend een nieuwe bericht (echt super hoe je dat steeds weer voor elkaar krijgt) en om daarna verder te lezen maak ik vaak gebruik van jouw 'volg-blogs'. Het boodschappenlijstje sla ik meestal over en berichten over hypotheekzaken hebben ook wat minder mijn persoonlijke interesse, maar daar zijn anderen wel weer blij mee zie ik vaak. Verder lees ik alles wat je schrijft met plezier en vooral de variatie in onderwerpen maakt je blog leuk om te lezen! Fijn dat je gewoon lekker doorgaat met schrijven!!!
  Groet Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd. Dat je nog veel mag schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd. Je staat bovenaan in mijn favourieten en lees ze elke dag. Dat er nog velen mogen volgen.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond vooral heel leuk ja verhalen over hoe je zelf ben opgegroeid met zuinige ouders, ik denk dat het je daarom zo goed afgaat en het verhaal hoe je met jullie Daf over de Alpen naar Zwitserland gingen. In die tijd met weinig geld toch zo'n buitenlandse reis maken, heel knap! Van harte!! Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je lustrum. Ik lees je blog vaak doordeweeks in mn pauze op mn werk. Heerlijk om even te ontspannen met blogjes.. :)
  Ga zo door zou ik zeggen. Onderwerpen die me aanspreken: consuminderen, aanbiedingen, zuinig leven, besparen.
  Succes en op naar je volgende lustrum. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik lees je blogjes (bijna) elke dag.
  Gefeliciteerd met je lustrum! Ik vind het heel knap, dat je elke dag weer iets weet te schrijven.
  Ga zo door, wan je blogjes zijn leerzaam, soms vermakelijk, en handig.
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd met je lustrum! Ik vind alle posts wel leuk om te lezen, en geniet ook van de comments.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte gefeliciteerd met je lustrum! Geweldig dat je iedere dag een blog geschreven hebt en met zoveel plezier blijft schrijven!
  Ik lees je blog nu ruim een jaar en je motiveert en inspireert me enorm bij het consuminderen uit noodzaak en nu ook uit overtuiging! Knap dat je 26.000,00 euro hebt afgelost (ook voor mij weer een steun in de rug om hiermee te beginnen).
  De blogs over bezuinigen nu en vroeger vind ik interessant en ook over het aflossen van je hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met je lustrum!!
  Blijf vooral dòòrgaan, 'k vin het zo leuk dat 'k je irl zomaar zou kunnen tegenkomen (en dan weten we het niet eens van elkaar)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Proficiat. Ik volg jou nu sinds januari 2009 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow wat veel blogs! gefeliciteerd hoor! Waar haal je eigenlijk al de tijd vandaan? Ik wil vaak ook zoveel schrijven, maar heb er soms gewoon de tijd niet voor, helemaal als ik ook nog een beetje leuke blogs (zoals die van jou) wil bijhouden hahaha, ga zo door dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook gefeliciteerd! En alsnog: wat een leuk geschreven blogs over Borkum. Je kunt heel beeldend schrijven, dat valt me ook altijd op in de blogs over je familie vroeger. Groet anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd!!! Ik volg je al heel lang met heel veel plezier .Op naar de volgende 5 jaar.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gefeliciteerd ... ik hoop over 5 jaar ook een blogje te kunnen tikken dat ik zo'n bedrag bij elkaar heb, dus als jij nou nog 5 jaar met al je blogjes door gaat, pik ik daar de tips uit en doe ik nog harder mijn best ze op te volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd!

  Ik ben ooit op je weblog terecht gekomen en ben sindsdien gaan lezen in alle blogjes en enorm geïnspireerd geraakt. Inmiddels schrijf ik zelf ook!

  Bedankt voor alle leuke blogjes tot nu toe en ik hoop je nog lang te mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd! Zo'n 2,5 jaar geleden ontdekte ik Zuinigaan. Een week later wilde ik weer eens deze weblog bezoeken en kon die met geen mogelijkheid meer vinden. Ik had totaal geen idee hoe ik door clicken clicken en nog eens te clicken hier terecht was gekomen. Het heeft mij toen bijna een zondag gekost haha.
  Veel succes met de volgende 5 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gefeliciteerd! 26000 euro afgelost in 5 jaar dat is gemiddeld 433 euro per maand extra aflossing. Dat is een heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi meid! Lekker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen