Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 21 augustus 2012

Lustrum en boodschappen week 33

Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik met mijn blog begon. Ik had toen al een tijdje meegelezen bij anderen: vooral Eenvoudig leven en Opnieuw begonnen schreven op een manier die mij aansprak. Zeer verschillende situaties en ook heel verschillende mensen, maar elk op hun manier voor mij heel inspirerend. Het leek mij erg leuk om ook een blog te hebben! Aangezien ik gratis (ik geef toe, dat dat belangrijk is ;-) een weblog kon aanmaken, zag ik niet in waarom niet, dus zo is het begonnen. Eerst een probeerseltje, dat niet over bezuinigen ging, maar toen dan op 21 augustus 2007 de weblog Zuinigaan. In het begin kreeg ik weinig bezoekers. Wat hielp, was om op andere consuminderweblogs een reactie achter te laten. Zo maakte ik kenbaar dat ik er was.

Wat heeft het bloggen mij opgeleverd?
- Vooral de bevestiging dat er veel meer mensen zijn die zuinig moeten en willen, dat ik zeker niet de enige ben, dat ik niet gek ben om zuinig te leven.
- Ook is de weblog voor mij een manier om bij de les te blijven en niet het bezuinigen te laten versloffen. Want als je wilt bezuinigen, dan moet je daar wel wat voor doen of juist voor laten. Het gaat om het maken van andere keuzes. Al schrijvende sta ik stil bij deze keuzes.
- De constatering dat ik het leuk vind om te schrijven en dat er nogal wat anderen zijn die dat waarderen. Een heel nieuwe kant van mijzelf! Ik, die jarenlang geen letter geschreven had en vrijwel alleen maar Fries sprak, kon Nederlands schrijven op een manier die anderen aansprak.

Dit was het voorafje van vandaag, dan nu het hoofdgerecht:
de boodschappen van de afgelopen week. Ik heb weer volop gebruik gemaakt van de AH jokers van de stickervellen die dochter via haar werk gekregen had. Afgelopen zaterdag heeft ze niet gewerkt, dus de komende week wordt er minimaal gestickerd. Ik haal wel 1 velletje op bij de servicebalie.

 

Week 33  13-20 augustus 2012
*=aanbieding    @=afgeprijsd  # = AH joker  WAAR PRIJS
nectarines, 9 stuks* AH 2,87
bananen AH 1,00
gedroogde pruimen, pond # AH 2,19
melk, 6 liter # AH 2,38
leverworst AH 0,63
2 grote potten jam* AH 2,12
4 pakken knäckebröd* AH 1,96
kaas, jong belegen # AH 4,20
salamiworst # AH 1,85
chocoladepasta, 2 potten * AH 2,40
sperziebonen, 1,265 kg* AH 1,24
tomaat AH 0,16
courgette AH 0,49
rucola* AH 1,00
paprika, 1 rood, 1 geel, 1 groen AH 1,00
zalmfilet # AH 2,09
aardappelen, 3 kg * # AH 1,79
avocado* AH 0,69
dubbelvla, 2 liter* AH 1,20
wijn * # AH 3,49
snoep, 1 zak # AH 0,90
TOTAAL week 33   35,65

Deze keer zijn de uitgaven keurig binnen mijn budget. Dat wordt de komende week wel weer anders, oudste dochter is morgen jarig en voor haar feest heb ik natuurlijk wel wat meer geld nodig. Die wijn was al voor haar feest. Zij heeft zelf nog een fles witte gekocht en er liggen nog 2 rode in de voorraad.

Dan de aanbiedingen voor de komende week:
- Rundergehakt voor €5,58 per kg. Ik heb zelf heel kort geleden gehakt gekocht, ik weet niet of ik nu nog bijkoop. Hoewel, dochter wilde vanavond met ons allen (dochters + hun partners + ikzelf) lasagne eten. Misschien is het toch handig om nog wat extra te kopen. Het blijft wel goed in de vriezer.
- Bloemkool 99 cent
- AH wasmiddel voor de helft van de prijs
- 2 bossen zonnebloemen voor 5 euro

15 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Ook met je aflossingsbedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 5 jaar al, superleuk toch?? Ook een soort dagboek-achtige voor jezelf wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je lustrum. Ik lees elke dag even bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik straks 5 jaar blog dan sta ik 10.000 in de plus i.p.v. in de min, ja dat idee spreekt me wel aan! Is dat een goed plan of niet? Jij vandaag dan echt gefeliciteerd enne....nooit stoppen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met je lustrum! Ga zo door, ik lees met plezier iedere dag dit weblog, en ik heb er al veel nuttige consumindertips en lekkere recepten uitgehaald.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Ik zie ook verandering in hoe je met je geld omgaat. Niet alleen maar zuinig, ook durven genieten van je geld, voor jezelf maar ook voor je dochters. Dat vind ik mooi om te zien.

  Lees ook elke dag even je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd en ga vooral door! Die boodsxchappenlijstjes zijn altijd weer een inspiratiebron. groetjes BrEkster

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke mijlpaal, van harte!
  Fries spreken niet verleren hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wist je trouwens dat je website vermeld staat in de Nederlandse vertaling van het boek “How I lived a year on just a pound a day” van Kath Kelly?

  Staat ergens bij nuttige websites om te besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet het! Het was een heel leuke ontdekking toen ik het boek las. Beetje onwerkelijk eigenlijk, mijn website wordt vermeld in een boek!

   Verwijderen
 10. Gefeliciteerd!
  Ik lees je blog sinds een jaar iedere dag.
  Groeten Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gefeliciteerd, ik ben al een trouwe lezer vanaf dag 1.
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd, ik lees ook iedere dag even mee en ik leer er veel van. Louisa

  BeantwoordenVerwijderen