vrijdag 17 augustus 2012

Aardbeving!

Eergisteren was er in Leermens, vlakbij Delfzijl, een aardbeving.
Gisteravond zat ik op mijn bureaustoel bij mijn computer en ik zou zweren dat ik een aardbeving voelde. Even was er een forse trilling! Ik dacht dat ik het mij verbeeldde, maar wat bleek toen ik vanochtend het nieuws las? Er was inderdaad een aardbeving, ergens in de buurt van Loppersum(klik hier).    Klik ook hier.
Het is voor het allereerst dat ik de aarde voelde trillen. Een rare gewaarwording moet ik zeggen! Ik woon hemelsbreed zo'n 15 km van het epicentrum en de beving was volgens de berichten 3,9 op de schaal van Richter. Mijn huis staat nog recht overeind, dus er zijn hier geen problemen

9 opmerkingen:

  1. Raar hè een aardbeving, heb het twee keer mogen meemaken, allebei inhet buitenland.
    1x in Italië en 1 keer in Amerika.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een keer meegemaakt in Griekenland, inderdaad een heel rare gewaarwording. Kan me nog herinneren dat ik me met mijn slaperige kop afvroeg wie er zo aan mijn bed stond te schudden :-) Gelukkig heeft het geen gevolgen voor je huis gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik keek ook achterom, naar mijn dochter en haar vriend, zo van: halen jullie een geintje met mij uit?

      Verwijderen
  3. Vreselijk eng lijkt me! je financieen daar kun je nog iets aan doen maar moeder natuur doet lekker waar ze zelf zin in heeft. Misschien wil ze de mensen wel even wakker schudden....zo van hey wat maken jullie er een zootje van met zijn allen! fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De grond hoort niet te bewegen, dat was mijn eerste gevoel toen ik een aardbeving meemaakte (ook ca. 3.5-4 op de schaal van Richter). Tja, en soms doet-ie het toch. Fijn dat alles goed was! (Ook geen kleine scheuren in muren ergens? Effe goed checken...).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'k Dacht eerst dat er een veer van de bsnk knapte ( ofzo, dat had 'k zelfs nog niet beleefd ;) ).
    idd, 'n vreemde gewaarwording,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier trilde de boel ook flink en het duurde naar mijn mening erg lang....vond het wel spannend...heb mn vriend de hele tijd vastgehouden bij zn arm, stel dat ie wegtrilde...

    Groetjes Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben de aardbeving van 1992 meegemaakt in Limburg. Mijn hemel, toen schudde toch echt ons bed,vele huizen vernield en heel veel schade. Geen stroom. Dat was verschrikkelijk.
    Afgelopen jaar was er in de buurt van Nijmegen eentje van 3,8 die wij niet gevoeld hebben, maar mijn dochter die op zolder slaapt wel. Het heeft enkele maanden geduurd voor ze weer alleen thuis durfde te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De aardbeving van 1992 heb ik in de Betuwe gevoeld. Het leek voor mij of er "iets" door de slaapkamer vloog - een soort trilling - en de hond beneden vlak onder de slaapkamer gromde. Heel rare gewaarwording.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.