Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 19 augustus 2012

Bel-niet-aan-register

De consumentenbond heeft het idee gelanceerd om een bel-niet-aan-register te maken. Een leuk idee!
Op de site van Genoeg en natuurlijk de site van de Consumentenbond kun je er meer over vinden.
Maar, hoe gaat het dan in de praktijk, hoe moet ik het me voorstellen? Moeten colporteurs met een enorme registerlijst langs de deuren en dan iedereen overslaan waar niet aangebeld mag worden? Werkt dat? Het lijkt me beter om een sticker te plakken.
Dat ga ik doen en ik hoop dat dat helpt en ik niet meer lastig gevallen word door verkopers van energiebedrijven en telecombedrijven. Zou wel rustig zijn ;-)

15 opmerkingen:

 1. Ik heb eigenlijk zelden of nooit iemand voor de deur staan. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig hebben wij er nooit last van...ik woon dan ook in een dorpje op de Veluwe....vroeger(zo'n 25 jaar geleden) in Rotterdam, was het een ramp..ze bleven bezig...vooral de bekende boekenclub :) gr Carlien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg drie keer per jaar iemand aan de deur om iets te verkopen. Dat vind ik reuze meevallen, al blijft het wel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb in de 13 jaar dat ik op mezelf woon misschien 5 keer iemand aan de deur gehad. Voor mij is z'n sticker dus overbodig. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon midden in Amsterdam en heb er ook nooit last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een paar jaar geleden werd hier glasvezel aangelegd en rond die tijd kregen we regelmatig iemand aan de deur om ons daar op te laten aansluiten. Maar voor de rest hebben wij geen last aan de deur. O ja, gisteren, Jehova's. Tellen die ook mee:)?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. er word hier beduidend minder aangebeld in vergelijking met een paar jaar geleden, dus zon sticker hoeft voor niet, bovendien als er een onbekende aan de deur staat doe ik meestal niet eens open. je hoort teveel verhalen over mensen die in hun eigen huis overvallen worden.en aangezien ik bijna altijd alleen thuis ben , doe ik dus niet open als ik niemand verwacht en bekenden komen achterom .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier in zo'n dorp hebben we voortdurend mensen aan de deur. Zo veel collectes voor al die verenigingen. Soms wordt ik er gek van. Is daar ook een sticker voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vind het een sport om hun slechte verkoopverhaal door te prikken...en ach, meestal zijn het gewoon studenten die een script uit hun hoofd hebben geleerd. En vooral een tegenvraag stellen op bijvoorbeeld hun, brutale vraag, hoeveel mijn energieverbruik me kost per maand.


  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze viervoeter is niet zo dol op de bel dus die ligt er meestal uit; degene die bij ons moeten zijn, weten wel dat ze gewoon even op het keukenraam moeten kloppen en zo heb ik dus minder 'gezeur-aan-de-deur' want hier in het dorp komen ze nogal eens voor één of ander rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik durf me nooit zo goed voor dit soort dingen aan te melden, veel te bang dat ik dan juist op een lijst terecht kom. Maar wij hebben ook nooit van dit soort verkopers aan de deur, dus nodig is het ook niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helaas zijn er dan toch altijd 'adviseurs' die zichzelf geen verkoper vinden, en rustig bij je aanbellen. Vorige week nog meegemaakt (en ja ik woon ook in Amsterdam). Witte blouse, donkerblauwe broek, keurig uiterlijk, zodat de indruk gewekt wordt dat ze voor of namens de politie werken.Nee, ze waren echt geen verkopers, zeiden ze. Verhaaltje over veiligheid en inbraakrisico tijdens kerst-oud-en-nieuw en de zomervakantie, dat er dan veel inbraken in de buurt plaatsvinden en dat de politie bezig is dit te bestrijden. Of je toch even wilt meewerken aan een vragenlijst over veiligheid in de buurt, duurt maar 2 minuten. Oke, ik sluit het bovenraam, overwin mijn argwaan, en kom naar beneden. Haha, het blijkt te gaan om een bedrijf in beveiliging die bij mensen langs wil komen tussen 17.00 en 21.00 uur (als het u uitkomt... dan weet je dus meteen wanneer de mensen niet thuis zijn!). Vragen over rookmelders (wat heeft dat met inbraak te maken?).Of je een elektrische alarminstallatie hebt (die ook vals alarm geven, dus niemand die daar nog op reageert). Of je glazenwassers laat langskomen, of dakgotenreinigers, of klikoschoonmaakbedrijven (want die kunnen ook inbreken. Maar binnen dat beveiligingsbedrijf kunnen die gegevens over jou hierover ook uitlekken naar verkeerde mensen, met als gevolg.. juist ja). Sinds ik weet dat binnen beveiligingsbedrijven juist de meeste (ex-)criminelen werken, of dat binnen die bedrijven risicoprofielen worden gemaakt, die juist in verkeerde handen kunnen komen, ga ik niet meer op dergelijke 'klantenquetes' in.Heel jammer dan voor die bijverdienende studenten in politiepakkie.
  Ik heb naast alle stickers die er bij mij al hangen, dus eigenlijk nog behoefte aan een sticker 'geen 'adviseurs' aan de deur'. Maar die sticker moet ik zelf maar maken, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kun je zo sticker ergens bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij hebben afgelopen week twee keer iemand aan de deur gehad. Eén om donateur te worden van Kika en één van de hartstichting. Als mijn man open doet ben ik het haasje. Die durft helemaal niet nee te zeggen. Een flinke discussie gehad want wie moet weer alles terugdraaien? ja idd,,,,,ik.
  Waar krijg je die stickers ????

  BeantwoordenVerwijderen