Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 18 november 2012

Geld terug, want te veel betaald voor gas

In de afgelopen week heb ik een brief ontvangen van Greenchoice. Ik krijg geld terug! Zomaar!
Wat is het geval? Ik heb tussen september 2010 en september 2011 te veel betaald voor mijn gasverbruik. Ik heb namelijk €0,0059 exclusief BTW te veel betaald per kubieke meter en dat geld krijg ik terug. Het geld staat al op mijn bankrekening. Hoeveel dat is? Inclusief 4% rente heb ik €5,02 terug ontvangen!
Toch leuk!
De vraag die dan meteen bij mij opkomt: zou ik hebben moeten bijbetalen als ik te weinig betaald had? Of hadden ze mij dat als ex-klant cadeau gedaan?

6 opmerkingen:

 1. Op de foto staan al meer euro's dan jou teruggave. :-)
  Toch leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toch weer mooi meegenomen! Erg netjes dat ze dit bedrag uitkeren. Verplichten tot bijbetalen is volgens mij niet mogelijk als ze de jaarafrekening over die periode al verstuurd hebben. Maar zeker weet ik dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het prijsverschil zo klein is en de eindafrekening al verstuurd kan een bedrijg je niet verplichten alsnog meer te b etalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee helaas werkt het niet zo bij bedrijven. Halverwege het jaar heb ik mijn eigen bijdrage verhoogd voor gas en elektriciteit. Maar goed ook anders had ik bij moeten betalen. Nu kreeg ik 20,15 terug. Helaas heb ik ooit in een grijs verleden 2 cent bij moeten betalen. De postzegel kostte hun meer dan het bedrag wat ze kregen.

  Deze kleine meevallers stop ik in een aparte pot. En eens per jaar kijk ik met de kinderen wat we daar van kunnen gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen