Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 9 november 2012

Al weer!

Op 20 oktober jl. werd ik gebeld door iemand die meldde dat mijn computer moest worden nagekeken. Ook vandaag was het weer raak. Het bel-me-niet-register werkt gewoon niet voor bellers vanuit het buitenland. Het was een nummer uit Duitsland, het begon met 0049.
Een vriendelijke dame met een Indiaas accent wenste mij in het Engels een goede dag en vertelde dat ze namens "The Windows Company" belde en mijn computer dringend "maintenance" nodig had. Daarvoor was het nodig dat ik wat gegevens gaf en dan kwam het allemaal goed.
Opnieuw maakte ik duidelijk dat ik niet van plan was om persoonlijke gegevens te geven: "I'm not interestend in your offer" en verbrak de verbinding.

Zouden ze nu iedere drie weken bellen?

12 opmerkingen:

 1. Dit heeft niets met Bel-me-niet register te maken, hier gaat t om fraudeurs/hackers!
  Heb er ook al mee te maken gehad. Helaas was ik niet bijdehand genoeg on nummer te noteren, anders had ik melding bij politie gedaan.
  Goed dat je meteen op hing!grtjs Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat dacht je van: fuck you en dan gewoon ophangen;-]]?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk niet dat oplichters zich iets aantrekken van een bel-me-niet-register...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is het voorlopig over,na drie telefoontjes.Ik weet ook niet of het dezelfde oplichters zijn of steeds een andere groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier is dat met nepmails van de bank,als je daar op duwt kunnen ze op je rekening en dan ben je je centen kwijt schandalig waar mensen zich mee bezig houden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de laatste tien dagen drie keer zo'n telefoontje gehad. Na het horen van het Engels reageer ik geprikkeld: sorry, ik versta geen Engels. Dat in het Nederlands. Je zou een verhaal moeten houden in het Nederlands, misschien dringt het dan tot ze door. Doe net of versta je geen Engels. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb precies hetzelfde gedaan. Ik versta geen engels en afgebroken.
   Lidy

   Verwijderen
 7. Je kan ook proberen om ze zo lang als mogelijk is, aan de lijn te houden. Dat doe ik zelf namelijk altijd (ex-telefonisch verkoper) Dat is nog eens gezellig. greetz anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat je ook kunt doen is de hoorn er naast leggen, eventueel kussentje er op voor je privacy, en verder helemaal niet meer reageren. Hebben zij de kosten, kost het jou geen tijd.
  Een collega van me is trouwens ook gebeld door zo'n bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat doe ik zelf ook weleens, zeggen dat ik alleen Nederlands spreek. En ik het buitenland is het handig om met een Nederlandse krant te zwaaien zo van kijk, ik begrijp alleen Nederlands.

  De hoorn ernaast leggen is ook een goed idee.

  Zelf heb ik de laatste tijd op mijn mobiel regelmatig voicemail van een anoniem nummer, en het is net of er dan een bandje wordt afgedraaid, een automatisch bericht. Het begin hoor ik niet, verder klinkt het berichtje heel onduidelijk, wel in het Nederlands, en vaak wordt aan het einde de website van het bel me niet register genoemd!

  Echt apart, ik heb nog wel een prepaid.

  Toen ik net mijn vaste telefoonaansluiting had, had ik regelmatig voicemail in het Italiaans. Maar zo te horen waren dat gewoon persoonlijke berichten, dus misschien dat de vorige bezitter van mijn telefoonnummer Italiaans was en het nieuwe nummer nog niet aan iedereen had doorgegeven.

  Een prettig weekend.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vervelend inderdaad die telefoontjes. Ik heb zelf dan ook een geheimnummer. Sinds ik het heb laten omzetten hiernaar bijna geen ongewenste telefoontjes. Helaas glippen er soms toch telefonische verkopers tussendoor die ik ana het begin ook gelijk afkap.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een vriend kreeg ook zo´n telefoontje, in ´t Engels met Indiaas accent. Werd heel komisch, want toen hij zei dat hij Apple had, werd die beller heeeeeel erg boos! :-D

  BeantwoordenVerwijderen