Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 14 januari 2013

Brr, koud

Ai, wat was het daarnet koud op de fiets. Ik ben blij dat ik thuis ben! Ik fietste naar het oosten, tegen de wind in en ik had het gevoel dat de wind dwars door mijn broek heen ging. Mijn vingertoppen deden pijn van de kou. De thermostaat stond thuis op 15 graden. Wat een aangename temperatuur als je uit de  kou komt! Deels was het mijn eigen schuld dat ik het zo koud had. Ik was vanochtend zo eigenwijs om een dunne broek aan te doen, zo'n kunststofje. Hij ziet er prachtig uit, maar warm? Nou nee, dat niet. En dan had ik ook nog niets warms onder die broek aangetrokken. Dom natuurlijk. Dat heb ik toen ik thuis kwam meteen hersteld. Lekker een legging aangetrokken met een warme broek er overheen.
Lekker warm vest aan, dekentje over de knieën, poes op schoot, ik warm nu weer wat op.

12 opmerkingen:

 1. Misschien morgen een legging onder je lange broek? Deed ik vroeger ook. Eenmaal op het werk droeg ik alleen mijn spijkerbroek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik merk dat een rok/jurk met maillot warmer is dan een lange broek met een paar sokke/kniekousen.
  Groet,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb meestal een oude panty onder broeken. Vooral het feit dat er dan geen bloot been boven sok zit helpt bij mij enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met het oog op de sneeuw ben ik vandaag met deauto gegaan.
  We zijn niet gaan zwemmen. Wat is het al glad buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoef zelf maar een klein stukje te fietsen naar mn werk, 1.2 kilometer maar moiie, mn bovenbenen waren zooo koud!! Dit weer is niks voor mij hoor...Geef mij maar straks weer lekker de lente. Maarja, het is iig nog droog hier en met een zonnetje erbij is het wel heerlijk gezond weer hoor! Een regenbroek over je gewone broek houdt de kou ook tegen trouwens. En die kun je zo uitdoen op je werk.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik trek altijd lekker mijn gevoerde regenbroek aan. Vaak idd tegen de kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij deze temperaturen draag ik standaard een lange onderbroek onder mijn gewone broek.Scheelt ook weer stookkosten.En lekker tijdens het wandelen met de hond!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als het erg koud is en moet fietsen trek ik altijd mijn regenbroek aan.
  Groetjes Serra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. maar je hebt de verwarming toch niet op 15 graden staan als je thuis bent dat is niet te doen en niet goed voor de spieren van je lichaam ..hier staat hij altijd op de 20 overdag of hoger en in de nachten met deze vorst op 18 graden erg dat jij jezelf laat verkleumen om geld te besparen,moet zelf heel zuinig aan doen heb 4 kinderen en een bijstand uitkomen als alleenstaande moeder maar jezelf op die manier laten vernikkelen in huis om te besparen is triest..dat is mijn mening je gaat niet in huis zitten met dubbele broeken aan..en een deken over je heen..neem aan als je dochters er zijn zich echt niet laten verkleumen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De verwarming staat op 15 graden als ik niet thuis ben. Als ik thuiskom, ze ik de thermostaat op 19 graden. Vijftien graden is inderdaad wel een beetje koud om in te wonen. Op mijn werk is het op maandagochtend vaak 16 graden en het duurt úren voordat het 18 graden is.
  Ik weet overigens niet of het zo slecht is voor de spieren om in de kou te zitten. We worden op mijn werk niet naar huis gestuurd als de verwarming het niet bol kan werken en de thermometer op 17 blijft steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op de fiets naar het werk, wandelen met de hond. Als het regent trek ik mijn regenbroek aan. Op de fiets een moderne zwarte maar met de honden zo'n dikke gele plastic broek. Is steviger.

  BeantwoordenVerwijderen