Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 3 januari 2013

Helemaal weer terug!

Nou dat was wel even wennen gistermiddag! Somber en fris, zo kun je het wel omschrijven. Vanuit de zomer in één keer terug naar de Groningse winter. Niet heel koud, maar toch! Daar was het lekker warm en zonnig. Alleen de laatste dagen was het deels bewolkt.
Toen weer helemaal terug in de alledaagse werkelijkheid. Nou ja, helemaal terug. Ik heb nog een paar dagen vrij. Lekker de tijd om te wassen, op te ruimen en boodschappen te doen. Ik was overigens helemaal verrast, het blijkt dat een van mijn favoriete boodschappenweken bij AH weer zijn aangebroken: de hamsterweken. Op Gran Canaria geen moment bij stilgestaan.
Ik ga er zeker van profiteren, maar ik ga geen A-merken kopen als ik die normaal nooit koop, want anders is mijn voordeel niet groot of misschien is dat voordeel er wel helemaal niet.
Wat ga ik kopen?
zuurkool
rookworst
AH mexicaans eten
Elstar appels (blijven in de lade van de koelkast lang goed)
rundergehakt

5 opmerkingen:

 1. Ik wacht op hun aanbieding van bio-produkten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de BIO produkten bij jumbo
   en plus fijner van smaak dan de ah bio.
   ik ga de prijzen maar eens vergelijken want dat heb ik nog niet gedaan.
   het meeste koop ik braadworsten en speklappen van het merk bio+

   Verwijderen
 2. Fijn dat je weer terug bent. Het weer is hier gelukkig niet slecht geweest.
  Bij de AH heb ik toch nog wat meer te halen. Vooral de scheermesjes verdien ik royaal op. Zo'n jaarpakket, (alleen verkrijgbaar rond januari) kost normaal 41 euro. Nu in de aanbieding 29 dus dat is lekker. Ik was al enkele weken aan het kijken welke drogist ze heeft. 12 euro verdien ik ermee.
  Ook de thee, cervelaat en de schnitzels.
  Deze week dus eigenlijk van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal de aanbiedingen nog eens goed bekijken, misschien is er inderdaad nog wel meer dat geschikt is. Scheermesjes heb ik niet nodig, ik heb een elektrisch apparaat. Misschien koop ik cervelaat. Ik heb nog veel te veel thee op voorraad, daar ga ik voorlopig geen nieuwe van kopen.

   Verwijderen
 3. Welkom terug!
  Ik moest de laatste week van 2012 aan je denken, toen er in het nieuws was, dat de zorgverzekeraars op het laatste moment gingen stunten. Wellicht was je nog wel op een goede last minute aanbieding ingegaan.

  Groetjes, Teunie

  BeantwoordenVerwijderen