Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 3 maart 2013

Belastingaangifte geregeld!

De uitnodiging om belasting te betalen kwam heel laat, maar is toch nog voor 1 maart bij mij binnengekomen.
Op 1 maart stond mijn aangifteformulier vooringevuld op het scherm van mijn computer. Het invullen was niet moeilijk en was in een half uurtje gepiept. Ik heb alle vooringevulde informatie gecontroleerd en in orde bevonden.
Nu had ik al wat voorwerk gedaan, ik had alles over betaling hypotheekrente, WOZ waarde, hypotheekschuld, spaartegoeden en inkomen bij de hand dus dat was snel geregeld.
De conclusie was, dat ik een beetje belasting moest nabetalen, namelijk 58 euro. Dat is netjes, het betekent dat ik bijna 5 euro per maand te veel heb ontvangen op basis van de voorlopige aanslag. Dat verschil is niet onoverkomelijk. Ik heb jaren gehad dat ik in mei ruim 1100 euro of soms nog veel meer terug moest betalen. In vergelijking daarmee is dit peanuts!
Nou ben ik niet iemand die over één nacht ijs gaat, dus ik heb gisteren de aangifte nogmaals gecheckt. Volgens mij is het goed zo, dus heb ik de afrondende handelingen verricht en mijn formulier ingediend.
Ik heb gisteren ook de voorlopige aanslag 2013 gewijzigd. Ik zou, net als afgelopen jaar 835 euro terugkrijgen op basis van de voorlopige aanslag. Omdat ik in januari 12.300,- euro hypotheek afgelost heb, is dit bedrag te hoog en heb ik het naar beneden bijgesteld. Ik wil voorkomen dat ik volgend jaar veel belasting moet nabetalen doordat uitgegaan is van een hogere hypotheekrenteaftrek.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn aangifte ook kant en klaar alleen nog niet verstuurd, reden er zitte nog wel eens foutjes is de aangifte (ik bedoel dan niet die cijfertjes die je zelf moet controleren) na 1-2 weken melden mensen zich bij de belastingdienst en dan passen ze het programma aan. Dus ik wacht ff tot ca. 15 maart en dan stuur ik onze aangifte in. btw we krijgen geld weer maar dat komt oa. omdat we de maandelijkse teruggave van de belasting heel laag hebben staan. Ik krijg liever 1x per jaar nog een bedrag terug dan dat ik moet betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als iedereen gaat wachten tot de fouten uit het programma zijn gehaald, dan schiet het niet op, lijkt mij. Dus ik doe het maar wel vroeg in maart.

   Verwijderen
 2. Dat is mooi op tied! Ik ga er vanavond even voor zitten. Is bij mij ook zo gebeurt en ik weet dat ik nu al een mooi bedrag terugkrijg. Maar met jou valt het gelukkig ook mee ja!
  Wat heb je een leuke achtergrond!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ´k Ga er vandaag ook maar even voor zitten, weet nu al dat we terugkrijgen omdat ´k geen voorlopige aanslag heb gehad,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er gisteren mee bezig geweest zie:http://www.pecunia2.blogspot.nl/. Maar bij ons zijn er nog wel wat vragen en dingetjes die niet kloppen. Dus morgen even bellen. En omdat we moeten betalen doe ik 'm er pas rond de 25ste maart uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de aangifte ook al verstuurd:) Geeft een goed gevoel! Vrijdag gelijk maar aangepakt en alles gecheckt en nog een keer alles doorgelopen. We krijgen al jaren standaard ongeveer hetzelfde terug en dat was dit keer ook ongeveer dat bedrag. Lekker dat dit al rond is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas, wij hebben de ondernemersversie, en die is een stuk ingewikkelder. Doen het wel zelf, want zoveel verstand van belastingen en bedrijfseconomie hebben we gelukkig zelf wel in huis. Dat scheelt weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij deden vandaag aangifte, we krijgen ca 400 terug. Dat is geheel te wijten aan de hoge zorgkosten.
  Maar we moeten wel ook de voorlopige teruggaaf 2013 aanpassen,want hier meer inkomsten van Meneer Spaarcentje, dat heeft invloed natuurlijk. Dus zal de teruggaaf per maand iets omlaag gaan

  BeantwoordenVerwijderen