Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 2 maart 2013

De klus is geklaard!

Afgelopen donderdag heb ik de laatste berichten van Weblog (door mij de laatste tijd consequent weglog genoemd) overgezet naar Blogger. Weblog zou per 1 maart verdwijnen, dus ik neem aan dat er nu geen Web-log Zuinigaan meer is. Bijna alles staat nu in dit weblog in de archieven van 2007 t/m 2011. Ik heb een deel niet gekopieerd. De berichten over de week- en maanduitgaven vond ik minder interessant, dus die heb ik overgeslagen. Ook waarin ik in ging op de actualiteit heb ik soms niet gekopieerd. Ik ben tevreden zo, maar ik hoop niet dat Blogger er ooit mee stopt.
Het overzetten was een hele klus, dat kwam ook omdat leestekens heel raar overgezet waren door Weglog, voorbeelden daarvan zijn:

hygixc3xabne = hygiëne
30 xc3 40 jaar – 30 à 40 jaar
xe2x82xac = €
financixc3xable = financiële
zxc3xb3 = zó
gexc3xafnteresseerd = geïnteresseerd
dxc3¡t = dát
crxc3xa8che = crèche
carrixc3xabrre = carrière
xc3xa8n = èn
Gaudxc3xad = Gaudí
hxc3xa8t = hèt
vxc3xb3xc3xb3r = vòòr
xc2xb4s avonds – ’s avonds
axc3xafoli – aïoli

Dus ik moest overal bij langs. Hier en daar zijn ook domweg berichten of foto's verdwenen. Ik ga me er niet meer druk over maken, dat deed ik 1,5 jaar geleden. Toen dacht ik nog even over stoppen.

Ik had al lang niet meer in mijn archiven gelezen, het was heel leuk om dingen terug te lezen:
soms: deed ik dat toen al, ik dacht dat het veel korter geleden was
In een bericht, ergens in 2008 ben ik heel enthousiast over het aantal bezoekers in 1 maand. Het zijn er wel drieduizend. Bijzonder, ik heb er nu wel vaak meer dan drieduizend op 1 enkele dag!

Ga vooral neuzen in mijn archieven. Je kunt dit doen op datum, maar ook op onderwerp, op categorie.

3 opmerkingen:

 1. leuk, ik ga een rondneuzen!
  Je hebt me wel op een idee gebracht, Ik ga nu alle teksten op spaarcentje in word zetten.
  Ik zou het echt een ramp vinden als alles ineens verloren gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn joh!! :) Gelukkig maar dat het nu achter de rug is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik ben je eind 2008 gaan lezen en heb destijds je hele weblog teruggelezen tot de start in 2007. Vanochtend heb ik weer een kijkje bij het begin genomen. Het uitje naar Borkum herinnerde ik me nog: je hebt talent om zoiets heel beeldend op te schrijven. Ik lees ook je historische stukjes met groot plezier. Groet anna.

  BeantwoordenVerwijderen