Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 18 maart 2013

Boodschappen week 11

In de afgelopen week ben ik keurig binnen mijn budget gebleven. Makkelijk zat deze keer, meestal zijn oudste dochter en haar vriend hier het hele weekend en deze keer waren ze er niet, ze waren het weekend buiten de stad. Jongste was hier wel, met haar vriend, maar die hadden aangeboden om eten voor mij  te maken, in plaats van dat ik eten voor hen maakte. Ze namen zelf de ingrediënten mee en maakten vegetarische quiche, die inmiddels beruchte quiche van de kies.
Week 11 van 11 - 18 mrt '13
*=aanbieding    @=afgeprijsd  WAAR PRIJS
sinaasappels, 2x 2 kg* (=20 stuks) AH 2,99
appels, 11 stuks* AH 2,32
bananen, 5 stuks AH 1,00
dieethalvarine Ah 0,64
kaas, belegen AH 4,45
afbakstokbrood AH 0,35
brood, heel meergranen AH 1,35
scharrelei, 6 stuks AH 1,12
winterwortelen, 1 kg AH 0,99
tomaten, 3 stuks* AH 0,53
gezeefde tomaten AH 0,28
kropsla* AH 0,49
sperziebonen, diepvries AH 0,59
doperwten, diepvries AH 0,59
paksoi, 800 gr* AH 1,69
zoete aardappel AH 0,57
bakbanaan AH 0,57
gember, stukje AH 0,27
spekreepjes AH 0,79
saté, diepvries AH 0,56
rookworst AH 0,79
anjosvis, blikje AH 1,03
maaltijdsaus, honig, 3x Action 2,07
ketjap AH 0,59
IMee instant noodles, 4x @ AH 1,16
speculaas AH 0,94
paaseieren Action 1,39
koekjes, 2 rollen Action 1,38
TOTAAL week 11   31,49
Ik heb nu weer fruit in overvloed. ik kocht 36 stuks fruit. Voorlopig genoeg om aan het advies van 2 stuks fruit per dag te voldoen. De appels liggen in de groentenlade, de sinaasappels in de koele voorraadkast, daar blijven ze lang goed!
De euroshopper saté was een vergissing. Het was net kattenvoer, dat koop ik nooit meer. Ook de pindasaus die er bij zat was niet te eten.
De bakbanaan en zoete aardappel heb ik zaterdag gekocht en nog niet gegeten. Ik had zin aan wat lekkers en wilde me eigenlijk niet te buiten gaan aan vet- of suikerrijk eten. Dus kocht ik eens iets heel anders. Ik ga er de komende dagen eens lekker mee experimenteren.
Dat lekkers in de gele categorie, dat is gewoon voor de voorraad, voor als er bezoek komt. Daar kom ik zelf, als ik alleen ben, niet aan. Jongste dochter vond de paaseieren héérlijk.
De maaltijdsauzen van de Action zijn voor als ik eens een keer snel wil en er een saus moet komen voor bij de rijst. Ik weet, het klopt niet met mijn principes om niets kant-en-klaar te kopen, maar de potten waren heel goedkoop en de saus zal zeker niet dagelijks gebruikt worden.
Dan de aanbiedingen bij AH in deze week, natuurlijk veel paas-gedoe, maar ook:
bananen, 1 kg voor 1,25
feeststol, 750 gram, 1,99
6 eieren voor 97 cent
broccoli voor 97 cent per pond
AH zoet beleg 2e halve prijs

11 opmerkingen:

 1. Hi, hi, ja die euroshopper saté is vreselijk! Keurig lijstje!
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die euroshopper saté lijkt mij typisch zo'n produkt waar vanalles in kan zitten zoals paardenvlees. De prijs 'zegt'het al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook in A-merk Grand'Italia is paardenvlees ontdekt.

   Verwijderen
  2. Paardevlees is prima voeding, daar heb ik geen problemen mee. Ik zou die saté nog niet eens aan de kat voorzetten. Ik heb het weggegooid. En dat doe ik bijna nooit!
   Zuinigaan (middagpauze op het werk en niet officieel ingelogd)

   Verwijderen
 3. Ik eet uit principe geen vlees(producten) die voor zo weinig in de schappen liggen. Die sate kost 0,56 cent en daarvoor heb je denk ik drie stokjes, saus een verpakking en het is voor dat bedrag ook nog naar de winkel gebracht en minimaal 3 partijen moeten er aan verdienen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven, zoals leverworst, goedkope worstjes, hamburgers en snacks. Dat is geen vlees maar afval op vleesresten die van botten zijn afgespoten of stukken huid, vet en botten vermalen. Geef mijn portie maar aan Fikkie.
  Saar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leverworst hoeft niet slecht te zijn hoor. Ik koop het wel eens bij de ambachtelijke slager, die maakt het zelf. Op zijn tijd is het zelfs gezond want het bevat ontzettend veel voedingsstoffen. Ook veel vet helaas, vandaar: op z'n tijd..
   De sporadische keer dat ik een hamburger wil eten koop ik die bij diezelfde slager. Goede kwaliteit, op een lekker bruin bolletje. Mjam!

   Esther

   Verwijderen
  2. leverworst en hamburgers en zelfs kroketten eet ik best wel eens, maar dan net als jij van een goede slager. Dan is het idd heel lekker.
   Maar een hele leverworst van 0,79 of een rookworst voor die prijs brrr.
   Saar

   Verwijderen
  3. @Esther, die saté is nóg goedkoper dan jij denkt, hij is 28 cent per zakje met 3 stokjes. Ik kocht dus 2 zakjes. Ik kocht jaren geleden wel eens diepvrieszakjes bij de Aldi. Die smaakten wel goed, ondanks dat ze heel goedkoop waren.

   Verwijderen
  4. Je bedoelt Saar denk ik ;-)

   Esther

   Verwijderen
 4. Satésaus maak ik eigenlijk altijd zelf en saté als in vlees eet ik niet meer. Die pakjes zijn idd niet te eten, of je ze nu van Euroshopper of van iemand anders hebt. En ik ben met dat soort gemaksvoer echt niet de moeilijkste eter, maar dit gaat mij zelfs te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brrrr. saté uit een plastic zakje... zo smerig.
  Als wij saté eten maak ik het zelf. Lekker makkelijk van een stukje scharrelkipfilet en een pindasaus van pindakaas, scheutje ketjap, schepje bruine suiker, wat citroensap, schepje sambal, aangelengd met melk. Zachtjes roeren, proeven en eventueel bijkruiden. heerlijk. De kip zelf marineer ik even in ketjap.

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen