Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 4 maart 2013

Maanduitgaven in februari

In januari had ik enorm veel geld uitgegeven, dat kwam voornamelijk door de aflossing van de hypotheek die ik deed in die maand. Gelukkig doe ik dat niet iedere maand!
De uitgaven in februari:
FEBRUARI  2013  
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK  
schuursponsjes 0,70
schuursponsjes 0,75
BOODSCHAPPEN  
week 5 (1 en 2 febr) 5,36
week 6 24,10
week 7 54,97
week 8 33,35
week 9 (ma. tm do.) 32,50
VERZORGING  
vitaminepillen (2x 120 kalk/vit D en 120 vit B12) 3,98
UITSTAPJES   
Schiermonnikoog 39,71
DIVERS  
foto's moeder, 4x  4,90
horlogebandje + montage 16,95
mezenbollen 0,99
boek van marktplaats 8,25
HUIS  
1 fotolijstje 0,92
paashaasje 0,89
dessertlepeltjes 0,79
CADEAUS  
2 fotolijstjes voor dochters 1,84
VERVOER (zie uitstapje Schiermonnikoog  
PLANTEN tuin en huis  
blauwe druifjes, hyacinten, narcissen 5,00
KLEDING  
muts 1,59
TOTAAL 237,54
Mijn moeder overleed in oktober afgelopen jaar. Jongste dochter had digitaal een leuke foto van mijn moeder, die foto heb ik af laten drukken. Dochters en mijn broer hebben nu allemaal deze foto. Voor mijn dochters en mijzelf heb ik er bij de Action een lijstje bij gekocht. Ma staat nu op de piano en glimlacht mij toe. Zo nu en dan brand ik een kaarsje voor haar, ter nagedachtenis.

Waarom zou je een nieuw horloge kopen als het oude nog jaren mee kan? Mijn leren horlogebandje vertoonde breuken, dus die heb ik in de voorjaarsvakantie laten vervangen door een nieuw exemplaar.

Eén kledingstuk kocht ik deze maand, een warme met een dun laagje fleece gevoerde muts met oorkleppen, voor als het heel koud is. Eigenlijk wil ik er nog niet dood mee gevonden worden, maar tja, mijn oren doen behoorlijk pijn als ik geen muts draag als het erg koud is. "Mijn" muts is de muts op het midden van de foto. Jongste dochter heeft het linker exemplaar. Oudste dochter heeft mijn nieuwe muts al eens geleend toen ze op zaterdag voor de post moest werken. Uren buiten, dan is zo'n muts beter dan een dun elegant mutsje dat nauwelijks warmte geeft.

11 opmerkingen:

 1. Als het echt koud is, moet je praktisch zijn. Ik vond het deze afgelopen winter grappig te zien dat iedereen dan toch gewoon zeer warme kleding aantrekt, maakt niet uit hoe het er uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonder dat pompoentje is ie al een stuk draagbaarder, maar verder kunnen ze er best mee door onder de juiste omstandigeheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook zo'n muts, inderdaad ik deel je gevoel; daar wil je niet dood in gevonden worden. Maar afgevroren oren en een voorhoofd waar door de kou geen rimpel meer inzit is ook niet wat. Ik heb de muts ook gewoon gedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze wel leuk die ijslands mutsen. Daar waait een muts van je hoofd als je ze niet goed vastknnopt. Dat is hier in friesland wel iets minder maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind ze hartstikke leuk ! mag ik vragen waar je ze gekocht hebt ? dan ga ik nog een checken of ik er een kan scoren voor de volgende winter :-) heb zelf met koude oren op de fiets gezeten deze winter..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik draag altijd een pet met klep als het regent ,ziet er niet uit volgens mijn dochter,maar als je een bril draagt met de regen is zon pet toch wel handig ,oke het ziet er misschien niet uit,maar ik zie in ieder geval wel beter en dat vind ik toch belangrijker dan hoe ik er uitzie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de pet met klep is idd. handig in de regen als je brildragend bent.............scheelt je een hoop gepoets onderweg. en voor als het heel koud is, heb ik een enorm nep bont geval dat al 30 jaar meegaat. lekker een dubbele rand die ruim over de oren valt en heel het voorhoofd bedekt. hij is gevoerd met een glad stofje, waardoor mijn haar naderhand niet als een bosje dood gras op mijn hoofd hangt. als ik zo'n elegant dun mutsje draag, ben ik net een paasei...........en dat van die paaseieren laat ik liever aan een paashaas over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aflossen van een schuld is geen uitgave. Dan kun je geld storten naar een spaarrekening ook wel een uitgave noemen. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Noem dat maar geen uitgave! Ik heb mijn spaarrekeningen geplunderd om het voor elkaar te krijgen! Oké, ik had de uitgave bijna 6 jaar geleden eigenlijk al gedaan en betaald met een lening, maar het voelt nu wel degelijk als een flinke uitgave.

   Verwijderen
 9. Haha ik vind de mutsen hartstikke leuk!
  Een beetje fout, heerlijk (warm) toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen