Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 30 april 2013

Koninginnedag en de troonswisseling

In alle winkels was alles de afgelopen dagen oranje, de zaterdag krant had een bijlage over Màxima. Ik vind het wel feestelijk moet ik zeggen. De winkels proberen natuurlijk zo veel mogelijk omzet te halen uit de feesten, dat snap ik ook wel. Het schijnt dat de detailhandel goed verdient aan de de troonswissel, dat lees ik tenminste in dit bericht. Ook de detailhandel verdient er goed aan. Volgens hetzelfde bericht  zou 44% van de Nederlanders tussen 16 en 64 jaar vandaag een horecagelegenheid gaan bezoeken. Dat snap ik direct, ik heb al jaren een blaas- en baarmoederverzakking en ik ben vast niet de enige vrouw die daar last van heeft. Ik moet regelmatig plassen en dan wil je wel even ergens neerstrijken om in die gelegenheid wat te drinken en een plas te doen.
De steden zijn waarschijnlijk drukker dan ooit op koninginnedag. Het schijnt dat het vandaag heel moeilijk wordt om op de fiets door de binnenstad van Groningen te fietsen en mijn fiets in de binnenstad te parkeren. Misschien moet ik gewoon maar met de bus, dan hoef ik me ook geen zorgen te maken dat ik mijn fiets niet weer terug kan vinden.
Blijft de vraag: wil ik me wel mengen in het feestgedruis? Ik vind grote menigten altijd toch een beetje eng. Ik twijfel nog of ik ga. Misschien kijk ik naar de tv en werk in mijn achtertuin. Als men om ca 19.30 uur met het koningslied begint, dan doe ik de tv uit. Ik vind het namelijk, samen met velen met mij, onbestaanbaar dat dat lied koningslied geworden is. Ik heb het initiatief Sorry voor het koningslied op Facebook van harte gesteund.

In ieder geval wens ik alle lezers een fijne koninginnedag. Het is een bijzondere editie deze keer. De weersverwachtingen zijn prima: droog en zonnig, wat wil je nog meer? Indien van toepassing wens ik je een winstgevende verkoop op de vrijmarkt en/of leuke, nuttige aankopen voor een prikkie!

4 opmerkingen:

 1. Ik zie net die mensenmassa op de Dam. En zou daar niet tussen durven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man werkt vandaag vlak achter de Nieuwe Kerk.
  Hij kan het gejuich horen en hangt af en toe uit het raam of hij iets kan zien.
  En Zuinigaan, mensen gaan ook wel voor de gezelligheid naar de horeca, niet allen om te plassen..;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is een tijd geweest dat ik alleen ging om te plassen. Dat er een drankje gedronken moest worden, dat nam ik op de koop toe. Nu er een rookverbod geldt is dat veranderd en ga ik met plezier ergens naar binnen! Toen er nog gerookt mocht worden, vond ik het helemaal niet gezellig.

   Verwijderen
 3. Lekker de hele dag TV aan, ook de ARD, geeft heel leuke informatie daar is ook Reinalde van Ditzhuizen, die weet zoveeeel!
  Ondertussen heerlijk rommelen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen