Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 april 2013

Lekker in de tuin, op de bank in de zon!

Hier in het noorden schijnt iedere dag de zon. Uren achter elkaar. Ook gisterenochtend werd ik wakker met het zonnetje op de ramen. Mijn tuin is op het westen en mijn tuinbank staat in de middagzon, in de luwte tegen de gevel aan. Op de bank heb ik gisteren een kussen gelegd, ik deed een dik vest aan en lunchte en las heerlijk in de zon. Ik heb er wel 1,5 uur gezeten en werd er zelfs een beetje rozig van. Dochter kwam nog langs en toen zaten we samen thee te drinken, in de zon, op mijn bankje.
Leve het voorjaar!

8 opmerkingen:

 1. Het is hier in het noorden inderdaad erg lekker in de luwte, in elk geval elke dag de zon. Alleen het waait hier aardig hard en die wind is behoorlijk frisjes. Maar ik kan me voorstellen dat je er rozig van werd zo lekker uit de wind in de zon. Heerlijk. Het enigste nadeel voor mij is dat de hooikoorts weer begint op te spelen. Balen.

  Fijn weekend

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je boft. Ik hoop,dat vanmiddag de wind wat minder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier nog niet echt warm genoeg om buiten te zitten maar ik word alleen al blij van het feit dat het zonnetje af en toe schijnt, zelfs als het niet warm is,want door de zon ziet de wereld er toch wat vriendelijker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he!! IK heb de wasmachine alweer aan en het droogt heerlijk snel!! Zo mag het wel blijven en dan een beetje minder wind en ietsjes warmer...
  Fijn weekend!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch om er zo van te kunnen genieten.

  Helaas hier in het zuiden weinig tot geen zon. En jammer genoeg heb ik een tuin op het noorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genieten van de kleine dingen in het leven. Da's pas rijkdom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk zal de zon ook wat vaker schijnen na al die koude en sombere dagen van de afgelopen tijd...

  BeantwoordenVerwijderen