Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 5 april 2013

Al weer een storing bij ING! En het enge: er komt nog veel meer storing aan

Wat ben ik blij dat ik niet meer klant ben van ING. Afgelopen woensdag kampte ING met een storing en vandaag is er al weer een storing. Ook iDeal is vandaag door een storing getroffen. Gisteren had SNS last van storingen. Lees ook hier, op de website van de NOS. Volgens Nu.nl gaat het om meer banken, lees hier meer.

Mijn tip: zorg dat je voldoende contanten bij je hebt en dat je voldoende voorraad voeding in huis hebt. Anders moet je misschien honger lijden! Ik kan zelf wel zeker 3 weken vooruit. Dan zal mijn eten niet altijd even smakelijk zijn en misschien ook erg saai, maar honger lijden hoeft niet.

Wat ik begrijp uit berichtgeving bij de NOS is dat er nog veel meer computergestuurde systemen vrij wankel zijn. Klik hier en hier. Systemen zijn kwetsbaar en zouden hoognodig gemoderniseerd moeten worden.
Een goed idee: regelmatig een uitdraai maken van banksaldo's.

10 opmerkingen:

 1. Misschien erg achterdochtig.Maar ik print wekelijks mijn bankoverschrijvingen uit. Voor het geval er een vreemd saldo verschijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de ING er even uitligt hoef je toch niet meteen om te komen van de honger? Een mens kan erg lang zonder eten hoor...langer dan een bank eruit kan liggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook niet meer bij de ING, maar ook ik had me geen zorgen hoeven maken....maarja, zul je net zien dat je op dat moment net ff wat geld nodig had wat je niet op zak had, of dat er een overschrijving aan zat te komen...Hopelijk is alles voor de klanten weer goedgekomen. Lijkt me niet fijn om er in eens achter te komen dat je niet genoeg saldo meer hebt terwijl je weet dat het er móet staan!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe bedoel je dat? Contacten? Zijn dat mensen die je uit brand helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lees contanten. Ik heb het inmiddels verbeterd. Als je het woord contacten leest, denk je dan niet: dat is een typefout, dat moet contanten zijn!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Met al die storingen lijkt het me beter dat het contant geld niet zal gaan verdwijnen. Zelfs winkeliers klagen nu dat ze door de storingen omzet mislopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik print wekelijks de bankgegevens van AbnA uit. En inderdaad, zorgen dat je altijd wat in huis hebt. Er zijn in de loop van de tijd veel systemen samengegaan of doorontwikkeld op oude database systemen. Dat zorgt voor problemen op het moment dat ze even niet meer met elkaar kunnen communiceren. Dat is al erg genoeg, maar op deze manier heb je ook geen vijanden meer nodig om je eigen systemen onderuit te halen als je de economie van een land wilt saboteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laten we eindelijk eens wakker worden! Banken zijn niet meer te vertrouwen. Spaargeld is zomaar weg. Is tot een ton gegarandeerd. Spaar je voor een huis of id en heb je twee ton, dan kan er zomaar een ton verdwijnen.
  Banken stelen! Een bonus van een ton kan niet teruggevorderd worden, maar jouw ton spaargeld mogen de bankjongens gewoon pakken. HUH?
  Het zijn mensen, he, die bankjongens! Laat iedereen toch eens stoppen om die gasten te vertrouwen.

  WAKKER WORDEN!

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het schijnt dat de software van de spoorwegen ook verouderd is, dat zou kunnen leiden tot echte ongelukken. Doden en gewonden dat is toch nog erger dat dit gedoe
  Misschien moet er eens wat meer geinvesteerd worden in belangrijke dingen en dan wat minder pr, bonussen etc.

  BeantwoordenVerwijderen