Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 21 april 2013

Meterstanden bijgewerkt

Gisteren heb ik weer eens even de meterstanden bijgewerkt. Ik was blijven steken bij week 12, dus dat was wel weer eens nodig. Ik schrijf trouw iedere zondag de stand op, dus het gebruik is voor mij redelijk inzichtelijk.
Extra verbruik van gas heeft vooral te maken met gebruik van de CV omdat het koud is en extra stroom wordt vooral veroorzaakt door het gebruik van de oven. Het maken van ovenschotels, het afbakken van broodjes en het bakken van taarten kost nu eenmaal extra stroom.
Is dat extra verbruik erg? Nou nee, waarom zou dat erg zijn?
Het is alleen erg als je streeft naar absoluut lage getallen. Maar als je een extreem laag stroomverbruik wilt, dan zou ik kiezen voor heel veel zonnepanelen en dan zou ik daarmee stroom opwekken. In dat geval lever je misschien wel aan de energiemaatschappij en komt je verbruik uit op - en loopt je elektriciteitsmeter terug!

5 opmerkingen:

 1. Met jouw verbruik heb je niet veel panelen nodig te veel leveren, krijg je heel weinig voor dus dat is zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker eten is toch ook belangrijk? Ik zet na het bakken altijd de deur van de gasoven open.En voor het bakken gaat de kachel al uit. Dat scheelt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de reminder; ik noteer ook altijd mijn meterstanden op zondag, maar met dit mooie weer helemaal vergeten! Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik noteer ook al jaren op zondagvoormiddag de meterstanden van gas, water en elektriciteit.Ik vind jullie stroomverbruik wel heel laag.... Wij hebben ongeveer het dubbele ondanks dat wij allemaal zuinige toestellen staan hebben, ik geen droogkast en vaatwas heb, we zo goed als overal zuinige ledlampen hangen hebben.

   Verwijderen
 4. Ik noteer altijd op maandagochtend de meterstanden maar ben het de afgelopen 2 weken vergeten. Afgelopen maandag gngen we een midweek weg en de week er voor moest ik met mijn moeder naar het ziekenhuis.
  Morgenochtend zal ik er aan denken, ik leg gewoon een briefje op tafel!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/04/21/kerstcadeau-in-de-moestuin/

  BeantwoordenVerwijderen