Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 20 april 2013

Nee tegen anonieme reacties, tenzij.

Anoniem: gevonden op het internet
Ik heb het op dit moment even helemaal gehad met anonieme reacties. Ik vind het niet leuk om te reageren op anoniem van 10.34 uur en op anoniem van 12.10 uur, die misschien wel dezelfde personen zijn, maar misschien ook wel niet. Als je zelf geen blogaccount hebt, dan mag je best reageren, maar zet in ieder geval je naam erbij!
Dat mag een schuilnaam zijn, maar gebruik dan een vaste schuilnaam.
Ik schrijf en reageer zelf ook niet met mijn eigen naam, maar met een schuilnaam. Maar ... ik gebruik alleen die naam en reageer nooit helemaal anoniem.
Misschien zet ik dit blog ooit wel weer open voor directe reacties, maar op dit moment loopt het aantal totaal anonieme reacties de spuigaten uit.
Voorlopig plaats ik reacties alleen als ze voorzien zijn van een (schuil) naam. Één nadeel: ik zit niet voortdurend achter de knoppen, dus het kan even duren voordat je reactie geplaatst wordt. Reacties zonder naam, die belanden in de prullemand.

Het is maar dat jullie het weten!

Nog even een aanvulling. In de oude web-log kon ik IP nummers van computers blokkeren en ook berichten van bepaalde namen blokkeren. Er was op een gegeven moment iemand die irritante reacties achterliet onder verschillende namen, maar wel vanaf dezelfde computer, want het was het zelfde IP adres. Die reacties heb ik verwijderd en ik heb het IP adres geblokkeerd. Blogger geeft geen IP adressen, in blogger zie ik alleen de reactie. Op zich is dat goed voor de privacy van mensen. Ik kan echt niet zien of Heer Ollie dezelfde is als Tom Poes en dat hoeft van mij ook niet. Waar het mij om gaat is dat reacties geen racistische uitspraken en beledigingen bevatten, of domweg kant noch wal raken.

32 opmerkingen:

 1. Ik snap het wel, ik erger mij vaak ook aan al die anonime reacties. Kun je uitleggen waarom je er nu voor kiest om zelf te bepalen wat geplaatst wordt?
  Groetjes, Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral door een paar reacties die mij in het verkeerde keelgat schoten.
   Vandaag een anonieme reactie dat ik een verhaal ophang over energieverbruik dat niet deugt.
   Gisteren een reactie waarop er totaal ongenuanceerd gescholden wordt op mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering - letterlijk staat er “stelletje uitzuigers”.

   Ik hoop dat ik mijn lezers een beetje kan opvoeden. Als nou niemand meer volledig anoniem reageert, dan is het helemaal niet meer nodig om reacties goed te keuren.

   Verwijderen
  2. Ik heb me ook erg gestoord aan die reacties over arbeidsongeschiktheid. Het was zelfs voor mij een reden om maar niet meer verder te lezen. En dat vind ik jammer, want ik vind je blog altijd erg leuk!
   Groet, Ineke

   Verwijderen
  3. Nou opvoeden zal wel niet lukken, maar ik vind zeker dat je het recht hebt reactie die de spuigaten uitlopen mag weigeren. Het is toch jouw blog? :-) Ik hoop alleen dat je de meningen die niet helemaal in jouw straatje zijn, maar wel normaal geformuleerd, wel mogen verschijnen anders wordt het censuur.

   Verwijderen
 2. 'k Heb even terug gelezen en snap het willen censureren van de reacties wel, vin het zelf ook altijd fijn dat er een naam of alias onder een reactie staat. Al die anonieme reacties dat voelt gewoon niet fijn.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk. De anonieme reacties (bij bijna iedereen) zijn vaak niet aangenaam.Ik geniet van je stukjes. Ze hebben mij goed geholpen en doen dat nog steeds. Ook de oprechte reacties van mensen met naam geven vaak een beter inzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelijk heb je. Al was het alleen al omdat het enorm verwarrend is, al die al dan niet verschillende Anoniempjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het nodig is, ik snap het wel. De anonieme reacties zijn soms nogal agressief. Iedereen moet zich gedragen als een gast. En dat gebeurt niet.
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik word helemaal naar van sommige reacties, lijkt er op of er een paar mensen zijn die het op je gemunt hebben. Reacties zijn altijd zeer rechts, zuurder dan zuur en ongenuanceerd.
  Ik stel me die mensen voor met heel rimpels op de bovenlip en van die afhangende verbeten mondhoekjes;-[[
  Linda


  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt helemaal gelijk. Als mensen anoniem willen schelden moeten ze maar ergens anders naarvtoe gaan. Groet
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik reageer zelden maar wel altijd vriendelijk en beschaafd en toch ook altijd anoniem. Ik loop dan de kans dat ik op een hoop gegooid wordt met al die andere anonieme reacties die vaak een stuk onvriendelijker en ongenuanceerder uit de hoek komen. Maar toch kan ik me er niet toe zetten een 'digitaal spoor' achter te laten dat misschien te herleiden is naar mijn persoon in de echte wereld:ik vind dat gewoon te griezelig. Maar evengoed vind ik ook dat je groot gelijk hebt met deze actie, hopelijk gaan degenen die zich aangesproken zouden moeten voelen zich ook minder horkerig gedragen
  Een Overtuigd Anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kunt toch gewoon een schuilnaam kiezen? Is niet anders dan het woordje 'anoniem' en ook niet te herleiden naar jouw persoontje. En als ze willen komen ze er toch wel achter wie je bent al is het alleen maar via je IP nummer want dat is voor de provider altijd te traceren.

   Verwijderen
 9. Ik doe het ook altijd al op die manier, sterker nog ik heb er een stuk in de bloggebruiksaanwijzing over moeten zetten. Sommige mensen denken dat ze alles maar kunnen maken en kunnen zeggen. Ik heb zoiets: als het je niet zint, ga dan weg.

  Op deze gemodereerde manier kunnen er in ieder geval niet meer van die domme reacties volgen. Groot gelijk heb je hoor. En vooral lekker blijven schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt helemaal gelijk. Ik neem ook wel eens een scherp standpunt in bij een reactie, maar ik geef aan wat mijn profielnaam in, waarom ik dit standpunt geef en dat het niet mijn bedoeling is om de ander te kwesten. Oftewel net zoals in het 'echte' leven: zeg nooit dingen die je een ander niet recht in het gezicht durft te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik mijn eigen naam en nu al ruim een jaar een foto van mezelf. Als je niet eerlijk en zuiver uit durft te komen voor je mening schrijf dan niet. Maar misschien komt er maandag wel een andere avatar. En dan ben ik weer alleen Gerrie. Maar gelukkig hebben Zuinigaan en ik elkaar al een keer ontmoet in het UMCG. En deze dame verdient geen modder. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb helaas geen blogaccount, misschien is dit heel simpel om aan te maken hoor, alleen heb ik me er nooit in verdiept. Ik lees graag je blog en ook andere blogs. Ik reageer altijd dus als anoniem, maar vermeldt wel mijn naam. Ik heb me er ook wel eens over verbaasd hoe aggressief sommige reacties zijn op diverse blogs! Beetje jammer. Maar ik geef je groot gelijk hoor, het is jouw blog en jij bepaalt wat er wel en niet op komt!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelijk heb je! Ik volg verschillende blogs en het was mij al opgevallen dat er bij meer mensen vervelende reacties stonden. Als je een (openbaar) blog hebt moet je kritiek kunnen verdragen (en daar heb jij geen probleem mee, dacht ik) maar deze anonieme commentaren geven je alleen maar een erg vervelend gevoel (zelf aan de lezers).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Tecla: ik heb geen problemen met kritiek. Ik heb zelden een commentaar verwijderd en zal dat waarschijnlijk ook in de toekomst nauwelijks doen. Het gaat mij puur om de echt vervelende reacties. Ik vind het prima als mensen een mening geven, daar vraag ik zelf vaak om.

   Verwijderen
 14. dat vind ik ook,ik lees u blog erg graag ik leer er een hoop van.
  ik kwam er per toeval op toen ik iets zocht over vastrecht van mijn gasmeter,sinds dien zo'n 2 maanden geleden geloof ik volg ik u blog
  ik heb een paar weken geleden een account aangemaakt het was snel gebeurd,dus dat is ook geen exuus,zelfs ik kan het,,en dat wil wat zeggen,,haha
  ik gebruik mijn eigen naam gewoon of is dat juist niet aan te raden?
  Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik begrijp het wel dat er wat vragen zijn want die heb ik ook als ik nu de cijfers zie:

  Hoe zit het nu met die 422,08 voor stroom en gas?
  Dan hier maar eens even alle bedragen:
  verbruik groene stroom 98,98
  vastrecht stroom 25,54
  verbruik gas 169,79
  vastrecht gas 25,54
  regio opslag gas 102,23
  -------------------------------
  totaal 422,08

  Voor 1298 KWh en 663 m3 dat zijn wel hele lage verbruikstotalen reken Kw en M3 prijs een uit

  Dat kan toch niet ?

  Jack

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jack: Volgens mij lees je niet goed; ik schrijf bij het bericht dat ik per maand 32 euro betaal voor de netwerkkosten. Mijn verbruikstotalen zijn dus 12x€32 + €422,08 = €806,08. Als je op een energievergelijkingssite (bijvoorbeeld energieprijzen.nl ) mijn gebruik invoert, dan zul je zien dat het een heel normaal bedrag is. De goedkoopste aanbieder komt uit op 545,80 voor dit verbruik, dat is inclusief 300 euro overstapbonus.
   Zijn je vragen nu beantwoord?

   Verwijderen
 16. Reageer nooit maar ik lees je stukjes iedere dag, met plezier. Heb ook veel aan al je bespaartips. Sommige anonieme reacties zijn inderdaad niet leuk/nodig/netjes etc. Ik geef je groot gelijk dat je het zo doet.

  groet
  Be

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik geef je groot gelijk. Erger mij ook aan de anonieme reacties. Mensen denken soms dat ze alles zomaar kunnen zeggen maar net niet genoeg lef om hun naam eronder te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik plaats ook vaak anoniem een berichtje. Niet omdat je niet mag weten wie ik ben maar omdat op een andere manier beantwoorden vaak niet lukt - of omdat ik mijn google inlogdingen weer eens vergeten ben

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mij maakt het niets uit of iemand anoniem reageert. Of je jezelf nu Kitty, mindermetmeer of anoniem noemt, ik ken je toch niet persoonlijk. Opmerkelijk vind ik dat bloggers die zelf anoniem bloggen de meeste moeite met anonieme reacties lijken te hebben... Ik kan niet zien of iemand steeds onder dezelfe naam reageert en dat interesseert me ook niet. Wel verwacht ik dat reacties beleefd en respectvol naar anderen zijn, anders publiceer ik ze niet. Net als reacties met welke vorm van spam dan ook, die publiceer ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel erg verstandig van je! Ik schreef er al over bij je!
  Ik sta voor wat ik schrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel goed van je Zuinigaan. Men mag best kritisch zijn in zijn/haar reactie, maar beledigingen e.d. moet je niet accepteren. Men moet toch begrijpen dat je zo open bent over je dagelijkse leven door ze in een blog te schrijven. Het zou heel erg zijn als Zuinigaan om die reden zou besluiten om dan maar niét meer te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Zuinigaan, ik heb geen account of weblog, dus ik reageer altijd "Anoniem", maar wel met mijn naam er onder.Lees je Blog met veel plezier, en af en toe reageer ik erop.Ik begrijp dat je vervelende reacties niet leuk vindt, en ik pleit ervoor, dat mensen mogen schrijven wat ze willen, maar doe het wel respectvol! Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Als je StatCounter neemt kun je wel de IP-adressen zien en indien gewenst blokkeren. Is gratis.
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja, inderdaad je openheid over een groot aantal zaken zal reacties opleveren. Dat is logisch, maar lezers houdt het fatsoenlijk en als je al, zoals ik ook altijd, anoniem reageer, zet er dan minstens je naam onder.
  Mieke R

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik kan je alleen maar gelijk geven. Vooral ook omdat het zo verwarrend kan zijn wie nou welke anoniem is, en of het dezelfde persoon is die vaker reageert.
  Ik snap het 'probleem' ook niet. Ik heb zelf ook geen blog maar als je bij profiel selecteren klikt op 'naam/url' kun je gewoon een naam invullen en de url leeg laten. Zo doe ik het altijd. Uiteraard is Peggy-sue ook maar een nick-name, maar het is wel duidelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ben van de anonieme reacties afgestapt omdat ik enorm veel reclame etc. had.
  Reacties die mij niet aan staan omdat ze beledigend zijn of niet door de beugel kunnen gooi ik gewoon weg en negeer ik verder. Ik had er laatst eentje, een bericht met taal die ik gewoon niet wil. Bericht verwijderd en de blog van die persoon ook meteen uit de leeslijst. Ergerde me er toch al een tijdje aan, einde ergernis.

  BeantwoordenVerwijderen