Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 8 april 2013

Zwemmen voor 1 euro per keer

Voordat ik jaarabonnementen had, heb ik zomerabonnementen gehad, maar ik ben al weer bezig met mijn 4e zwem-jaarabonnement. Dit jaarabonnement koop ik tegen een gereduceerde prijs. Ik moet bij mijn werkgever een speciaal formulier downloaden. Dat formulier moet ik invullen en mijn leidinggevende moet tekenen en er komt een bedrijfsstempel op. En dan krijg ik 30% korting! Leve het bedrijfssporten! Ik betaalde in december jl. €146,65 voor een heel jaar zwemmen bij de gemeentelijke zwembaden. Normaal gesproken zwem ik 2x in de week, soms ook 3x, namelijk op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend, maar in de vakanties vrijwel iedere dag. Ik heb 10 weken vakantie per jaar, dus je kunt wel nagaan dat ik per jaar minstens 150 keer zwem.
Weet je wat een kaartje aan de kassa kost? €5,40! Nou schijnt dat relatief goedkoop te zijn, ik heb berichten gehoord over zwembaden die nog een stuk duurder zijn en dat je in Groningen nog relatief goedkoop uit bent.
Waarom heb ik 10 weken vakantie per jaar?  Dat lijkt heel veel, maar daar werk ik extra voor. In mijn CAO kun je per week extra uren werken en daarmee verlof opbouwen. De normale werkweek is 36 uur bij ons. Ik werk op basis van 40 uur per week, dus ik bouw per week 4 uren x 80% (mijn aanstelling) verlof op. Dat is iedere gewerkte week 3,2 uren verlof extra. Ik zou dus met mijn aanstelling per week 3,2 uren minder kunnen werken en dan minder vakanties hebben.

7 opmerkingen:

 1. Wat vind je dan van al die berichten waarin staat dat superveel mensen plassen in het zwembadwater? Ik vind dat te vies voor woorden en ga daarom nooit meer naar een zwembad. 1 op de 5 mensen plast in het zwembad. Prikogen / rode ogen krijg je dus niet van chloor, zoals ik vroeger altijd dacht, maar van alle afvalstoffen uit urine. Brrrr, zwemmen in de urine van (vele!!!) anderen. Laat maar, dan zwem ik wel niet. :)

  Voor mij is wandelen het helemaal. Kost helemaal niets. Ooit een keer een investering gedaan in supergoede wandelschoenen. En wandelen maar. Heerlijk ontspannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach joh,al plassen duizend mensen in een zwembad merk jij dat niet eens.

   Weet je wat veel smeriger is ? jouw wc-bril,deurklink,toestenbord daar zitten meer bacterieen dan welke zwembad dan ook :)

   Verwijderen
  2. Urine van gezonde mensen is steriel, daar zitten geen bacteriën in. Er zijn mensen die zweren bij dagelijks een glaasje van hun eigen ochtendurine. Mijn niet gezien hoor, maar ik bedoel maar! De gemeentelijke zwembaden worden streng gecontroleerd. Ik denk dat je prikogen vooral te maken hebben met chloor.

   Verwijderen
 2. Wat fijn voor je,dat je zo goedkoop uit bent. Juist omdat je graag zwemt. De prijs weerhoud me van zwemmen. Wandelen(met hond) is gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag net weer de abonnementen opgehaald voor "ons" bad. Ben ook van plan om op mijn vrije dag, 's ochtends te gaan zwemmen... Goed voor je hele lijf! En mn kids vinden het ook heerlijk gelukkig.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik betaal via bedrijfsfitness €300,00 per jaar voor een sportschool met sauna en zwembad erbij. Ik ga er ook zeker 150 keer per jaar heen. Kost dan €2 per keer. Voor sporten (krachttraining en spinning). Sauna en zwembad. Vind ik ook goedkoop. Ken ook mensen die er vijf keer per week puur gaan zwemmen. Goedkoper dan naar een gewoon zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is goedkoop inderdaad! Is dat ook in het Kardingezwembad? Ik heb nu een 12-kaart gekocht. Dat scheelt al een beetje. Maar het blijft duur, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen