Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 7 april 2013

Zorgpremie lager?

Volgens minister Schipper kan de zorgpremie volgend jaar omlaag omdat de winsten van de zorgverzekeraars zo hoog zijn dat daar wel wat van af kan. Lees hier het bericht op Nu.nl
Pardon, wat zeg je me nu?
Oooooo, dus we betalen zo veel om de winsten, en misschien ook leuke bonussen (maar dat laatste verzin ik er zelf bij) van de zorgverzekeraars mogelijk te maken? Eigenlijk wel logisch, met al die privatisering in de zorg, het zijn allemaal bedrijven die het liefst grote winsten maken. De zorg is wel belangrijk, maar kennelijk zijn ook fikse winsten heel belangrijk.

Nog nog een vraagje, waar was die verhoging van dat verplichte eigen risico nu precies voor nodig?

11 opmerkingen:

 1. Sweet dreams. Min. Schippers zei dat ze geen bevoegdheden heeft om dat af te dwingen.
  Herinner je je die apotheker nog die voor 3.000 euro die medicijen tegen de ziekte van Pompe jarenlang tot ieders tevredenheid maakte? Tot een fabrikant dat geneesmiddel ging maken, kosten 150.000 euuro. Het echte aantonen van het verschil tussen het produkt van de apotheker en de fabrikant lukte niet. De fabrikant had meer geld om eindeloos door te procederen. Waar zouden ze dat geeld vandaan hebben gehaald, vraag ik me af, die fabrikant zal toch niet onnodige te hoge winsten hebben gemaakt op dat medicijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die apotheek heeft niet de enorme kosten gemaakt om het medicijn te ontwikkelen, testen en door de veiligheidskeuring te krijgen. Die maakt gewoon een bekend receptje. Bv een hobbykok die een recept uit een kookboek volgt. Die fabrikant moet de miljoenen onderzoekskosten wel terug verdienen. En terug verdienen gaat nu eenmaal sneller bij medicatie die veel gebruikt worden. Of moet de medische industrie dan maar geen medicijnen ontwikkelen voor zeldzame ziekten?

   Verwijderen
 2. Waarom denk 'k dat de minister hier voor haar beurt spreekt? 't Enige waar zij invloed op heeft, is het eigen risico, of de zorgtoeslag te verhogen.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaat de zorgpremie misschien omlaag, is het weer niet goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou dat gewoon een losse flodder zijn om het imago van de bezuinigende regering op te krikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik nu de enige die het vreemd vind dat de overheid bepaald wat het eigen risico is. En steeds meer en meer kosten voor de zorg maakt.
  Terwijl de zorgverzekeraars maar meer en meer winst maken, omdat de premie elk jaar wel omhoog moet, 'om de kosten te dekken'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, je bent zeker niet de enige!
   Wat een zakkenvullers!

   Verwijderen
 6. volgens mij is dit ook weer zon lege belofte zo als er al vele gemaakt zijn de laatste jaren. eerst zien en dan geloven en als dit goedkoper word ,word er vast weer iets anders duurder.sorry hoor maar ik ben erg sceptisch geworden de laatste jaren, kijk maar eens naar de energie ,die werd goedkoper en vervolgens werden de transportkosten weer hoger waardoor we geen ############ opschoten met de prijsverlaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen het ziekenfonds om zeep werd geholpen door onze regering wist ieder dat het mis was. Marktwerking. Dit is altijd duurder want er moet winst worden gemaakt. Als je wordt behandeld in een ziekenhuis dan mag je alles uit de kast halen om geen onderzoeken te moeten ondergaan die niet nodig zijn. Want met zo'n onderzoek wordt geld verdiend. Ik krijg minstens één maal per jaar een scan aangeboden. En als ik vraag; waar dient dit voor dan krijg ik daar geen duidelijk antwoord op. Dus de scan wordt door mij geweigerd met de woorden; Ik snap het, u moet winst maken, u moet uw brood verdienen, maar ik pas ervoor om een paar dagen hondsberoerd te zijn voor uw kontzak. Er wordt wat beschaamd gekeken en verder niets. Ook wordt op dezelfde manier manier medicatie voorgeschreven. Winstuikering krijgen medicijnmannen daarvan. Ik weiger met een stapel wetenschappelijke onderzoeken in mijn hand. Mijn specialisten vragen al; welk boek leest u nu?? En met mijn leesvoer zijn ze niet blij. Vaak krijg ik die boeken te leen van collega's uit andere ziekenhuizen of van familie die specialist is.
  Maar ik vertel ze altijd; u hebt zieke mensen nodig anders kunt u dit ziekenhuis wel opdoeken. Zonder insuline en hartmedicatie kan ik niet. Maar ik weiger hoge bloeddruk medicatie en cholesterol medicatie. En leuk hé? Jonge specialisten uit een universiteitsziekenhuis geven me gelijk en praten over onzin voorschriften. Maar winst maken is belangrijker geworden dan een zo goed mogelijk functionerend persoon met een aandoening. In kranten wordt er ook geschreven over het wel of niet functioneren van medicatie. Maar haast niemand ziet die artikelen of leest ze ! Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had een keer een cyste in mijn schildklier en die is leeggeprikt. Prima tot zover. Toen ik na een paar maanden op controle kwam pakte de nieuwe arts er het handboek bij en vertelde me dat ik een nieuwe afspraak moest maken om nogmaals in de lege cyste te prikken. Ik zag dat niet zitten en vroeg waarom. Nou dat was de policy. Nou niet bij mij. Toen ging ze serieus waar twee collega artsen raadplegen wat ze met mijn nee aanmoest. Uiteindelijk was het goed en mocht de cyste terugkomen dan moest ik maar een afspraak maken. Nu 7 jaar later is ie nog altijd weg gelukkig, maar ik dacht echt dat ze gek geworden waren.
  Groetjes Saar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gelukkig heb ik een huisarts die niet gelijk overal medicatie voor uit schrijft , zo heb ik momenteel een vrij hoge bloeddruk, maar omdat die waarschijnlijk veroorzaakt word omdat ik overspannen ben , wil zij eerst aanzien of de bloeddruk vanzelf lager word als de spanningen minder worden. mijn arboarts vroeg mij toen hij hoorde van de hoge bloeddruk welke medicatie ik daarvoor kreeg want hij vond dat wel nodig, nou zolang mijn huisarts daar geen reden voor ziet ga ik niet zomaar medicijnen gebruiken ,niet alleen vanwege de kosten,maar ook omdat ik niet afhankelijk wil worden van medicijnen als daar niet echt een medische noodzaak voor is.

  BeantwoordenVerwijderen