donderdag 23 mei 2013

Mijn tuin

Ik denk dat ik mezelf het beste kan omschrijven als een luie tuinvrouw. Het is bij mij al snel goed. Het hoeft niet keurig aangeharkt en netjes. Ik zit liever in de tuin in de zon en geniet van het uitzicht en het mooie weer (wanneer is het eindelijk zover?) dan dat ik aan het ploeteren ben om alle paardebloemen en zevenblad uit mijn tuin te verwijderen. Ook wilde planten mogen bij mij een plekje veroveren. Alleen als het al te ernstig wordt, dan trek ik zo hier en daar wat weg.
Enige impressies uit de voortuin:
Een hoekje met spontane bieslook, look zonder look, stinkende gouwe en wilde hyacinten




 

Dan de achtertuin:


uitgebloeide appel: piepkleine appeltjes


Laatste appelbloesem

Gebroken hartje


Moederdag hortensia, zelfgeplant in grote pot
en nog eentje:



onbekend plantje, wie weet wat het is?


Grote hanging basket met hanggeraniums

en de kleine basket , ook met geraniums


Wel is het zo dat ik alle (hang)bakken en baskets zelf beplant heb. Gewoon zuinig zeg maar. Geen dure kant- en-klare plant voor mij, maar eigen plantwerk. 

8 opmerkingen:

  1. Gezellig! Nu nog het lekkere weer om er tussen te kunnen gaan zitten...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De paars bloeiende hangplant is verbena oftewel ijzerhard. Heerlijk tuintje heb je, ik geniet ook veel meer van (wilde) planten dan van gebleekte tegels...
    Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. verbena is die onbekende plant

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het helemaal leuk zo!

    http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/23/stevia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ook bij mij groeit en bloeit het dat het een lieve lust is, vooral de viooltjes die zijn schijnbaar dol op meiregen net als de paardestaart en het zevenblad, de moeder van mijn buurvrouw zei laatst al jammer dat je zoveel onkruid in je tuin hebt staan, maar mijn beide buurvrouwen hebben de mazzel dat ze ouders hebben die hun tuintje schoonhouden ,omdat de buurvrouwen zelf werken overdag, ik werk ook de hele dag en zou dan in het weekend ook nog eens de tuin in moeten ,nou zeker met dit weer vind ik het best, als anderen zich er aan ergeren zou ik zeggen ga je gang.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er goed uit, ook een glimp van jouw huis vast goed toefen daar in groningen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat 'n mooi toentje ja! Ziet er gezellig uit hoor! Je hoeft toch ook geen tuin te hebben waar geen grassprietje scheef groeit? Hou dr wel van zo.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.