Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 9 juni 2013

Dekbedwissel

Meestal verwissel ik in mei het voorjaarsdekbed voor het zomerdekbed, maar het was in mei zo koud, dat ik het dekbed nog maar even in gebruik heb gehouden. Gisteren was het dan toch zo ver, een aantal nachten vond ik het heel warm, dus werd het tijd voor het zomerdekbed.
Dacht ik.
Maar wat blijkt, ik lig al de hele tijd onder het zomerdekbed. Waarschijnlijk vanaf het moment dat het afgelopen zomer weer wat kouder werd. Toen heb ik de dunne katoenen zomerdeken met laken verwisseld voor een zomerdekbed. Later geen moment er aan gedacht hoe dik, of eigenlijk dun het dekbed was dat op mijn bed lag. Gewoon altijd zo gehouden, nooit een herfstdekbed in gebruik genomen. Geen wonder dat ik het soms zo koud had dat ik er een wollen deken en soms ook nog een grote fleeceplaid bij op deed. Oh en ik dacht, ik word echt ouder en kouwelijker. Dat blijkt dus reuze mee te vallen.
Die dekbedwissel hoeft dus niet.
Dan blijft alleen de kledingzomerwissel over. Ik heb tot nog toe veel zomerkleding in de kast op zolder laten hangen. Ik had wel iets van de zomerkleding in gebruik genomen, maar niet echt veel. Dit weekend alle zomerbloesjes naar beneden gehaald. Elke zomer weer ben ik verbaasd over de hoeveelheid. Er hoeft niets meer bij!

3 opmerkingen:

 1. ik doe het nog veel leuker, een dun dekbed gaat in de winter op de matras. als de tijd rijp is voor de wissel dan was ik het uit , leg het dikke dekbed op de matras en slaap onder het dunne zonder hoes. het ding is zo dun dat ik het elke veertien dagen met het laken en zo mee was. ik lig dus nu heerlijk op een zachte ondergrond! gezina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wollen dekbedden. In mijn beleving is het verschil tussen zomer en herfst niet zo groot. Hoewel, de ene is 225 gram wol per m2 en de andere 425 gram. Er moet toch een duidelijk verschil zijn, maar daar let ik niet zo op.

   Verwijderen
 2. Ik wissel ook altijd mijn dekbedden. Grappig dat je niet door had dat je al de hele winter onder een zomer dekbed sliep! Zoek je nog een leuk zomer dekbedovertrek kijk dan eens op Beddenboer.nl.

  BeantwoordenVerwijderen